Φιλιππίνες: Ειρηνευτική συμφωνία κυβέρνησης-ανταρτών

Συμφωνία με την κυβέρνηση για τον τερματισμό της πολυετούς, αιματηρής ένοπλης εξέγερσης μέχρι το 2016, υπέγραψε σήμερα η ηγεσία των μουσουλμάνων ανταρτών των Φιλιππίνων.

Οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών υπέγραψαν “οδικό χάρτη” κατά τη διάρκεια τελετής που μεταδόθηκε απ’ευθείας από το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο στο προεδρικό μέγαρο παρουσία του προέδρου Μπενίνιο Ακίνο και του ηγέτη του Ισλαμικού Απελευθερωτικού Μετώπου Μόρο Μουράντ Ιμπραΐμ.

Ο Μουράντ Ιμπραΐμ είναι ο πρώτος αρχηγός του Μετώπου που προσκαλείται στο προεδρικό μέγαρο, σε ένδειξη της ελπίδας που τρέφουν οι δύο πλευρές

για τον τερματισμό μίας σύρραξης που διαρκεί εδώ και 40 χρόνια και έχει προκαλέσει τον θάνατο 150.000 ανθρώπων. Η συμφωνία-πλαίσιο προβλέπει τη δημιουργία μίας ημι-αυτόνομης ζώνης στα νησιά Μιντανάο, στο νότιο τμήμα του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων, όπου ζουν τέσσερα έως εννέα εκατομμύρια μουσουλμάνοι σε μία κατά πλειοψηφία καθολική χώρα.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

σχετικά άρθραΑκαρπη η συνάντηση βενζινοπωλών-υπουργού ΟικονομικώνΗ διεύρυνση συμφωνιών οδηγεί υψηλότερα τις ευρωπαϊκές μετοχέςΤο ξένο πρακτορείο ειδήσεων και το φάντασμα της χρεοκοπημένης ΕφημερίδαςΠοιοι είναι οι άξονες της ενοποίησης Εθνικής – EurobankΣτουρνάρας: Θα αποστείλω στη Βουλή τους 54.246 που έβγαλαν χρήματα έξωGoldman Sachs: Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το “όριο ταχύτητας” σε λιτότηταΣτο χείλος του “junk” η Ισπανία από τον οίκο Standard & Poor΄sΛαγκάρντ: «Η Ελλάδα πρέπει να πάρει παράταση δύο ετών!»Πράσινο φως στο deal Πειραιώς – ΑΤΕ από την Επιτροπή ΑνταγωνισμούΣτις τράπεζες περνούν ακίνητα – “φιλέτα” της Βωβός
Keywords
Τυχαία Θέματα