Καμπότζη: Απεβίωσε ο τέως βασιλιάς Νοροντόμ Σιχανούκ

Απεβίωσε τις πρώτες πρωϊνές ώρες σε νοσοκομείο του Πεκίνου σε ηλικία 89 ετών ο τέως βασιλιάς της Καμπότζης, Νοροντόμ Σιχανούκ, ο οποίος σφράγισε την ιστορία του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα για τη χώρα του, όπου και  παρέμεινε σεβάσμια μορφή, καθώς διατήρησε την ενότητά της διά μέσου δεκαετιών πολέμου.

Ο γιός του, ο βασιλιάς Σιχαμονί και ο πρωθυπουργός Χουν Σεν έφθασαν στην κινεζική πρωτεύουσα από την Πνομ Πενχ, μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV.

Οι δύο αξιωματούχοι θα συνοδεύσουν την σορό του πρώην μονάρχη στην πατρίδα του.

Ο πρώην μονάρχης ζούσε κυρίως στο Πεκίνο τα τελευταία χρόνια για να υποβάλλεται σε θεραπείες κατά του καρκίνου, του διαβήτη και της υπέρτασης, ασθένειες από τις οποίες υπέφερε.

Η Κίνα εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια ενός “μεγάλου φίλου της χώρας”, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

σχετικά άρθραΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕΕ&ΕΒΕΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ: Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΕΤΥΧΕ, Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΑκαρπη η συνάντηση βενζινοπωλών-υπουργού ΟικονομικώνΗ διεύρυνση συμφωνιών οδηγεί υψηλότερα τις ευρωπαϊκές μετοχέςΤο ξένο πρακτορείο ειδήσεων και το φάντασμα της χρεοκοπημένης ΕφημερίδαςΠοιοι είναι οι άξονες της ενοποίησης Εθνικής – EurobankΣτουρνάρας: Θα αποστείλω στη Βουλή τους 54.246 που έβγαλαν χρήματα έξωGoldman Sachs: Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το “όριο ταχύτητας” σε λιτότηταΣτο χείλος του “junk” η Ισπανία από τον οίκο Standard & Poor΄sΛαγκάρντ: «Η Ελλάδα πρέπει να πάρει παράταση δύο ετών!»Πράσινο φως στο deal Πειραιώς – ΑΤΕ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Keywords
Τυχαία Θέματα