Αποκλείει “ανεξέλεγκτη” χρεωκοπία της Ελλάδας η Μέρκελ

Κατά του ενδεχομένου να υπάρξει μια “ανεξέλεγκτη διαδικασία” σε ό,τι αφορά την Ελλάδα τάχθηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ αναφερόμενη σε πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησής της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της Ελλάδας.

Η Καγκελάριος επανέλαβε ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

“Ζητούμενο είναι να γίνουν τα πράγματα κατά τρόπο ώστε να μην προκαλέσουν κάποιου είδους σοκ στην παγκόσμια οικονομία”, δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ και πρόσθεσε: “Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε – και το βλέπω κι εγώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο – ότι αυτές οι ανεξέλεγκτες διαδικασίες δεν θα υπάρξουν καθόλου”, ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος, μετά την συνάντησή της, νωρίτερα, με τον Πρόεδρο του Παναμά Ρικάρντο Μαρτινέλι.

Επανέλαβε πάντως ότι η Γερμανία, πριν από μια οριστική απόφαση για περαιτέρω οικονομική βοήθεια, θα περιμένει την έκθεση της τρόικας. “Μόνο τότε θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας”, τόνισε και επισήμανε ότι η δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

σχετικά άρθραΈκτακτο: Διάγγελμα του Άντώνη Σαμαρά σήμεραΑ. Σαμαράς: ‘Αδεια τα ταμεία μετά το ΝοέμβριοReuters:Δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα στην Σύνοδο ΚορυφήςΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣΣυμφωνία Εθνικής – Eurobank με απορρόφηση του ΤΤΑυτοκτόνησε ο πρώην υπουργός Λεωνίδας ΤζανήςAlpha Bank: «Η Τρόικα οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία»Εμμένει η ΤτΕ στη διαλεύκανση της υπόθεσης ΛαυρεντιάδηΤρόικα: “Μαχαίρι” στις κοινωνικές δαπάνες 9,5 δισ. ευρώΣΥΡΙΖΑ κατά Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ
Keywords
Τυχαία Θέματα