Γ.Μουζάλας: Μακάρι να έρθουν οι Τούρκοι παρατηρητές στα νησιά…

«Διεθνή πρακτική» χαρακτήρισε ο Γιάννης Μουζάλας την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά, μετά την υπογραφή συμφωνίας για την επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων.

«Μακάρι να έρθουν» τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης «διότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων καθώς ο Τούρκος παρατηρητής θα είναι παρόν στην καταμέτρηση μαζί με τους Έλληνες αλλά και τους εκπροσώπους της Frontex».

Αντίστοιχα θα υπάρχουν Έλληνες παρατηρητές και στα τουρκικά παράλια συμπλήρωσε ο κος Μουζάλας

μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Όλα θα είναι ισόποσα», είναι μια αμιγώς και μόνο τεχνική λεπτομέρεια η οποία δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει και δεν θα συνδέεται με κάτι άλλο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλοι καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την πρακτική δεν αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία εκτός βέβαια από τους αντιπολιτευόμενους και τους κακοπροαίρετους».

Ο Υπουργός Μετανάστευσης είπε τέλος ότι είναι δύσκολο να αδειάσει η Ειδομένη καθώς όλοι θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα συντονισμού που έχουν παρατηρηθεί είπε ότι παρατηρείται αυτό που συμβαίνει και στους σεισμούς αλλά στη συνέχεια το χάος μπαίνει σε τάξη.

ΧΘΕΣ…

Τούρκοι υπάλληλοι εντός Ελλάδας θα συντονίζουν την επανεισδοχή μεταναστών στην Τουρκία, όπως επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι βάσει του πρωτοκόλλου που υπεγράφη στη Σμύρνη, υπάρχει η δυνατότητα να βρίσκονται Τούρκοι παρατηρητές στα ελληνικά νησιά, οι οποίοι θα φροντίζουν να γίνεται η προώθηση γρηγορότερα, ώστε σε 48 ώρες να επιστρέφουν στην Τουρκία οι οικονομικοί μετανάστες.

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, οι συγκεκριμένοι παρατηρητές δεν θα είναι σώνει και καλά αστυνομικοί, αλλά μπορεί να είναι υπάλληλοι της τουρκικής γραμματείας μετανάστευσης.

«Θα ελέγχει τα χαρτιά μαζί με τους δικούς μας, θα υπογράφει ένα πρωτόκολλο παραλαβής και θα παίρνει αυτούς τους ανθρώπους και θα τους πηγαίνει στην χώρα του», διευκρίνισε.

«Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον», πρόσθεσε και ζήτησε να μην υπάρχουν δημοσιογραφικές υπερβολές.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα ότι η Ελλάδα εκκενώνει 5 νησιά από τους πρόσφυγες είπε ότι «προφανώς και θα φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά και θα προωθηθούν στην ηπειρωτική χώρα».

Ο κ. Τόσκας ανέφερε επίσης ότι «το μεγάλο παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου είναι η μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης και η επανεισδοχή παράνομων μεταναστών στην Τουρκία».

Είπε τέλος ότι ο ίδιος πιστεύει πως «θα μειωθούν οι ροές και πως δεν θα γίνουν κέντρα φιλοξενίας σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές ούτε υπάρχει σχέδιο να λειτουργήσουν κέντρα μεταναστών στην Κρήτη».

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, από το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Αν δεν έβγαιναν από τα πιο επίσημα χείλη και μάλιστα on camera θα πιστεύαμε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάνει πρόβες σε πρωταπριλιάτικα αστεία με τις δηλώσεις του περί Τούρκων αξιωματικών σε ελληνικά νησιά για την αξιολόγησης των προς επανεισδοχή στην Τουρκία ατόμων.

Δυστυχώς για την Χώρα, όμως, η πραγματικότητα των υποχωρήσεων και της κατηφόρας της Κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας και της φύλαξης των συνόρων, είναι παρούσα και επικίνδυνη.

Καλούμε τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τόσκα να δώσει άμεσα εξηγήσεις και να αποκαλύψει τη πραγματικά έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και της χώρας μέσα στα τραγικά αδιέξοδα της.

Θα τους κρίνει η Ιστορία και δεν θα είναι καθόλου επιεικής μαζί τους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα