Χίος: 2.800 πρόσφυγες – μετανάστες! – Περισσότερες οι αφίξεις από τις αναχωρήσεις

Όπως μεταδίδει το site της Χίου http://astraparis.gr, οι νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών όχι μόνον αναπλήρωσαν τις αναχωρήσεις, αλλά τις υπερέβησαν κατά πολύ κι έτσι το βράδυ του Σαββάτου εκτιμάται ότι βρίσκονταν στη Χίο περί τα 2.800 άτομα.

Από τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής έως το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016, έφτασαν στη Χίο, σε πολλά περιστατικά, σε όλα τα σημεία του νησιού και στις Οινούσσες, περίπου 1000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Παρασκευή με

το «Patmos», καθώς και με το Blue Star 1 αναχώρησαν περίπου 300 άτομα, ενώ άλλοι 141 επιβιβάστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Αριάδνη», με προορισμό τον Πειραιά.

Οι υφιστάμενες δομές φιλοξενίας στη Χίο είναι υπερπλήρεις και οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, καθότι οι καιρικές συνθήκες είναι σχετικά καλές κι έτσι δεν αποκλείεται την Κυριακή οι αριθμοί να ανέβουν με πιθανές νέες κι άλλο και μάλιστα δραματικά.

Η κυβέρνηση, μετά την χθεσινή ακατανόητη (;) κίνηση να επιστρέψει σχεδόν άδειο στον Πειραιά το «Patmos», καθώς και το συνεχιζόμενο εμπάργκο στη έκδοση εισιτηρίων με τα τακτικά δρομολόγια των πλοίων, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το πρόβλημα με ασκήσεις επί χάρτου.

Στην προσπάθειά της να μην επιβαρύνει τις δομές της ηπειρωτικής χώρας εξακολουθεί να κρατά εγκλωβισμένους σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου – μαζί με τις αφίξεις του Σαββάτου – περί τους 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες, δηλαδή περίπου το ¼ όσων συνολικά βρίσκονται στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα