Ειδομένη: Δεν υπάρχει δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας – Απερίγραπτη η κατάσταση

Σε διάψευση των όσων μετέδωσε τηλεγράφημα του Reuters περί δεύτερου κρούσματος ηπατίτιδας Α στην Ειδομένη προχώρησε το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θ. Γιαννόπουλος.

“Όχι δεν υπάρχει δεύτερο κρούσμα, εμείς δεν έχουν επιβεβαιωμένο, δηλωμένο δεύτερο κρούσμα. Παραμένουμε στο κοριτσάκι των 9 ετών, στο Ιπποκράτειο που είναι σε καλή κατάσταση

και τα μέτρα που παίρνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις της ηπατίτιδας Α είναι συγκεκριμένα”, είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Και συνέχισε: “Βέβαια, οι συνθήκες που επικρατούν στην Ειδομένη είναι απερίγραπτες”.

Για δεδομένες δυσκολίες στο άδειασμα του καταυλισμού της Ειδομένης λόγω της συνειδητής επιλογής και επιθυμίας των προσφύγων να συνεχίσουν το ταξίδι τους εκτός Ελλάδας μίλησε το πρωί στο “MEGA Σαββατοκύριακο” ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Όπως τόνισε, οι εγκαταστάσεις είναι “τραγικές” όμως οι άνθρωποι δεν θέλουν να φύγουν και επιμένουν να μένουν εκεί.
“Όταν ο άνθρωπος έχει στο μυαλό του κάτι και τον καθορίζει, δεν είναι εύκολο να τον πείσεις, η προσπάθεια γίνεται αλλά δεν είναι εύκολο”, σημείωσε.
Και πρόσθεσε: “Δεν είναι εύκολο να αδειάσει η Ειδομένη, μπορεί να τους πάρει κανείς με το ζόρι; Όπου και να τους πας υπάρχει πάντα η επιθυμία να φύγουν, δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα