Credit Agricole: Δεν έχουμε λάβει ακόμη απόφαση για την Emporiki

Η Credit Agricole ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση σχετικά με τις διάφορες δεσμευτικές προσφορές που έχει δεχθεί για την ελληνική θυγατρική της.

«Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ώστε να προχωρήσουμε σε πιο προχωρημένες συνομιλίες αναφορικά με οποιαδήποτε από τις προτάσεις που έχουμε λάβει, εξαιτίας των συνεχιζόμενων συνομιλιών με την Τράπεζα

της Ελλάδας, το ΤΧΣ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τους όρους και τις συνθήκες στις οποίες θα υπόκειται η συμφωνία», ανακοίνωσε η τράπεζα.

H γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου. Συγκεκριμένα, εμφάνισε καθαρά κέρδη 111 εκατ. ευρώ έναντι των 339 εκατ. ευρώ πέρυσι, μειωμένα κατά 67%. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ζημιές 6,2 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα υποχώρησαν 14% στο β΄ τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 4,75 δισ. ευρώ, ενώ η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε απομειώσεις 370 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα και 427 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της στην ιταλική Intesa.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, η Credit Agricole, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Jean-Paul Chifflet, κλείνει τις πιο επισφαλείς επενδυτικές-τραπεζικές δραστηριότητές της και μελετά τις προτάσεις από τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας για την Emporiki.

Τονίζει δε πως το loan book της Emporiki, καθιστά την Credit Agricole ως την ξένη τράπεζα που θα «χάσει» τα περισσότερα σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ.

σχετικά άρθραΤράπεζα Κύπρου: Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα στον ΤύποΕΚΤ:Μία έξοδος της Ελλάδας θα ήταν διαχειρίσιμη!Στα 40 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνειαΠάνω από 1 τρισ. ευρώ οι επισφάλειες – Τεχνάσματα τραπεζών για να βρουν κεφάλαιαΣτουρνάρας: «Να μείνουμε ζωντανοί, κάτω από την ομπρέλα»«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΣΤΙΣ ΔΟΥ – «Λουκέτο» σε 117 εφορίεςΕκλεισαν περικοπές 10,8 δισ. ευρώΔιευκρινίσεις Μ. Σαρρή για την παραίτησή του από τη Λαϊκή ΤράπεζαΣΥΡΙΖΑ: Η επιμήκυνση του μνημονίου ισοδυναμεί με παράταση της ύφεσηςΔ.Στρατούλης: “Για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα”
Keywords
Τυχαία Θέματα