Σύλληψη 25 Ουκρανών για τρομοκρατία από τις ρωσικές αρχές

Εικοσιπέντε Ουκρανούς συνέλαβαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, τους οποίους κατηγορούν πως σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας, σύμφωνα πάντα με τα όσα μετέδωσε την Πέμπτη, το ιδιωτικό φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, οι επιθέσεις ήταν προγραμματισμένες να γίνουν μεταξύ 14-16 Μαρτίου, σε 7 περιοχές.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, μεταξύ των συλληφθέντων

είναι και τρία μέλη του Πράβι Σέκτορ ( Δεξιός Τομέας), της παραστρατιωτικής, ακροδεξιάς ουκρανικής οργάνωσης που συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις για την ανατροπή του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Οι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν ότι «είχαν λάβει οδηγίες από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας», πρόσθεσε το κανάλι.

Υποστηρίζεται, ότι 25 Ουκρανοί είχαν αναλάβει να φωτογραφίζουν τις κινήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία και να έρθουν σε επαφή με ριζοσπαστικές ρωσικές ομάδες. Στο βίντεο που μεταδόθηκε από το NTV, διακρίνονται τρεις νεαροί να μιλούν, ωστόσο η φωνή τους καλυπτόταν από τη φωνή της παρουσιάστριας.

Νωρίτερα σήμερα οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας είχαν ανακοινώσει ότι συνέλαβαν δύο Ρώσους στην περιοχή του Λβιβ με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να απαγάγουν Ουκρανούς πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και υποψηφίους για την προεδρία της χώρας στις προσεχείς εκλογές.

The post Σύλληψη 25 Ουκρανών για τρομοκρατία από τις ρωσικές αρχές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα