Προμελετημένη «ιπτάμενη» πρόκληση των Τούρκων

Σε νέα πρόκληση, που δείχνει να είχε οργανωθεί από καιρό, καθώς πραγματοποιήθηκε σε ημέρα που υπήρχε μεγάλη άσκηση στο Αιγαίο, προχώρησε σήμερα η Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα η γειτονική χώρα, όχι μόνο έστειλε φρεγάτα της σε ελληνικά χωρικά ύδατα, και μάλιστα την ώρα που οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σε πλήρη εξέλιξη την μεγάλη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας «Ηνίοχος» στην οποία μετέχουν τόσο το Πολεμικό Ναυτικό όσο και ο Στρατός

αλλά σαν να μην έφτανε αυτό οι Τούρκοι απογείωσαν και ελικόπτερο που πέταξε κοντά σε ελληνικές ακτές.

Την πρόκληση πραγματοποίησε η τουρκική φρεγάτα “BARBAROS”, που απέπλευσε από το λιμάνι του Ακσάζ και εισήλθε στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα (ΕΧΥ) κοντά στην Αμοργό στις 15:25 όπου και έπλεε για περίπου μισή ώρα με το ελικόπτερο της φρεγάτας να πετάει μέχρι τις ακτές της Ν. Κίναρος.

Το ΓΕΕΘΑ από την πλευρά του σε ανακοίνωση του υποστηρίζει πάντως πως την ώρα που εξελισσόταν η προκλητική τουρκική ενέργεια «πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθ’ όλη τη διάρκεια του πλου του ενώ αεροσκάφη της ΠΑ αναχαίτισαν και αναγνώρισαν το Ε/Π σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική».

Κώστας Αττίας

The post Προμελετημένη «ιπτάμενη» πρόκληση των Τούρκων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα