Στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2020

Το Τόκιο θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, μετά από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά την 125η σύνοδο που διεξάγεται στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Το Τόκιο είχε βγει πρώτο στην πρώτη ψηφοφορία κατά την οποία αποκλείσθηκε η Μαδρίτη- Αποκλείσθηκε και η Κωνσταντινούπολη κατά την

τελική ψηφοφορία

Χαρακτηριστικό της σημασίας που έδωσαν στην ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 οι τρεις πρωθυπουργοί της Τουρκίας, της Ιαπωνίας και της Ισπανίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Σίνζο Άμπε και ο Μαριάνο Ραχόι αμέσως μετά τη συνεδρίαση της G20 στην Αγία Πετρούπολη ταξίδεψαν στο Μπουένος Άιρες όπου ολοκληρώνεται μια διαδικασία δύο και πλέον χρόνων όπου είχε ξεκινήσει στις 23 Μαΐου του 2011 όταν η ΔΟΕ είχε ζητήσει υποψηφιότητες για την ανάληψη των Αγώνων του 2020.

Κωνσταντινούπολη: Ένα μήνυμα ειρήνης

Η οικονομική μητρόπολη της γείτονος προωθεί την υποψηφιότητά της υποστηρίζοντας δια στόματος μάλιστα του Τούρκου πρωθυπουργού ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε μια κυρίως μουσουλμανική χώρα η οποία βρίσκεται σε μια ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη θα αποτελέσει ένα μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης. Την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης υποστήριξε και ο διάσημος ποδοσφαιριστής από την ακτή του Ελεφαντοστού Ντιντιέ Ντρογκμπά ο οποίος αγωνίζεται με την ομάδα της Γαλατασαράι.

Τόκιο: Ένα βήμα προς το μέλλον

Το φαβορί για την ανάληψη της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 θα μπορούσε να αποκλειστεί λόγω των φόβων για διαρροή πυρηνικών από τη Φουκοσίμα. Η ιαπωνική αποστολή στο Μπουένος Άιρες έχει ερωτηθεί επανειλημμένως για το ζήτημα της Φουκοσίμα η οποία βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από το Τόκιο. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας διαβεβαίωσε πως δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας δηλώνοντας πως «η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο».

Στην Κωνσταντινούπολη ο κόσμος θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Σουλτάναχμέτ κοντά στο Μπλε Τζαμί για να παρακολουθήσει την ανακοίνωση των «Αθανάτων» ενώ στο Τόκιο χιλιάδες πολίτες θα παρακολουθήσουν την ανακοίνωση της ΔΟΕ στο Ολυμπιακό κέντρο της Κομαζάβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα