Εξετάσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της νόσου Αλτσχάιμερ

Από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου γιατροί θα υποβάλλουν πολίτες σε τεστ μνήμης, σε διάφορα σημεία της Αττικής. Η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική για τον ασθενή και τους οικείους του

Υπολογίζεται ότι περίπου το 8% του πληθυσμού άνω των 65 ετών πάσχει από άνοια και ειδικότερα από τη νόσο Αλτσχάιμερ, που είναι η πιο συχνή μορφή ασθένειας. Η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική για τον ασθενή και τους οικείους του, γιατί τους επιτρέπει:
• να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές

θεραπείες,
• να προγραμματίσουν το μέλλον με τη ρύθμιση νομικών, ιατρικών και οικονομικών θεμάτων,
• να εκπαιδευτούν, ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους,
• να μειώσουν το συνολικό κόστος φροντίδας

Πρόληψη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ 21 Σεπτεμβρίου, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών διοργανώνει Εβδομάδα Ενημέρωσης, Πρόληψης και Εγκαιρης Διάγνωσης για τη νόσο.
Από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 έως και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 και από τις 10:00 έως και τις 17:00, ειδικευμένοι επιστήμονες θα κάνουν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, στα Κέντρα Ημέρας της Εταιρείας στις εξής περιοχές:
- Αμπελόκηποι: Πανόρμου & Βαθέως 25
- Παγκράτι: Μ. Μουσούρου 89 & Στίλπωνος 33
- Μαρούσι: Ζήνωνος Ελεάτου 8
- Ηλιούπολη: Αγ. Κωνσταντίνου 7
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 9011 40 41 51. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους παράγοντες κινδύνου και τις στρατηγικές πρόληψης της άνοιας.

Περισσότερες ειδήσεις για την Υγεία στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφορεί
Keywords
Τυχαία Θέματα