Νέο φάρμακο κατά της σπογγοειδούς μυκητίασης

Στόχος των εταιρειών η προσφορά καινοτόμων θεραπειών σε ασθενείς με σπάνιες παθήσεις. Η αιτία τής μέχρι σήμερα ανίατης ασθένειας παραμένει άγνωστη

Η σπογγοειδής μυκητίαση είναι ο πιο συχνός τύπος δερματικού Τ-λεμφώματος (CTCL), μια σπάνια μορφή non-Hodgkin λεμφώματος. Η αιτία της σπογγοειδούς μυκητίασης παραμένει άγνωστη και η ίδια η νόσος ανίατη. Σε αντίθεση με τα περισσότερα non-Hodgkin λεμφώματα, η σπογγοειδής μυκητίαση προκαλείται από μια μετάλλαξη των κυττάρων Τ.

Τα κακοήθη κύτταρα T στο σώμα

παρουσιάζουν αρχικά μετάσταση στο δέρμα, προκαλώντας την εμφάνιση διαφόρων βλαβών. Αυτές οι βλάβες συνήθως εμφανίζονται ως εξανθήματα και ενδέχεται να εξελιχθούν και να σχηματίσουν πλάκες και παραμορφωτικούς όγκους. Οι περιπτώσεις σε πρώιμο στάδιο μπορεί να διαγνωστούν λανθασμένα ως άλλες δερματικές παθήσεις έως ότου γίνει οριστική διάγνωση, μετά από βιοψία του δέρματος. Οι περισσότερες περιπτώσεις σπογγοειδούς μυκητίασης είναι πρώιμου σταδίου και η διάγνωσή τους γίνεται σε ασθενείς άνω των 50 ετών.
Η Ceptaris Therapeutics Inc. ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ χορήγησε έγκριση εμπορικής κυκλοφορίας του VALCHLOR™ (μεχλωραιθαμίνη) Gel 0.016% για την τοπική θεραπεία της σπογγοειδούς μυκητίασης, τύπος δερματικού Τ-λεμφώματος (CTCL), σταδίου IA και IB σε ασθενείς που είχαν ήδη ακολουθήσει δερματική αγωγή.

Προσφορά

Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη συμφωνία που υπέγραψαν η Actelion US Holding Company, θυγατρική της Actelion Ltd, και η Ceptaris Therapeutics, Inc. βάσει της οποίας η Actelion θα εξαγόραζε την Ceptaris. Μεταξύ των όρων που συνόδευαν τη συμφωνία ήταν και η ανακοίνωση της έγκρισης του φαρμακευτικού προϊόντος VALCHLOR της εταιρείας Ceptaris από τον FDA.
Με αφορμή τη νέα αυτή συνεργασία, η Ελένη Γ. Τέντου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Actelion στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Κινητήριος μοχλός της στρατηγικής της Actelion είναι η επιθυμία μας να προσφέρουμε στους ασθενείς με σπάνιες παθήσεις καινοτόμες θεραπείες για ένα καλύτερο αύριο. Η νέα αυτή κοινή πορεία που ξεκινάει η Actelion με την Ceptaris Therapeutics έρχεται να επισφραγίσει αυτήν ακριβώς την επιθυμία μας, ανοίγοντας νέους δρόμους για τους ασθενείς με δερματικό Τ-λέμφωμα (CTCL)».

Περισσότερες ειδήσεις για την Υγεία στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφορεί
Keywords
Αναζητήσεις
σπογγωδης μυκητιαση θεραπεια, σπογγωδης μυκητιαση νεα θεραπεια
Τυχαία Θέματα