Στις Βρυξέλλες ο Ευ. Βενιζέλος για το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο Δευτέρα στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων για όλα τα σημαντικά διεθνή θέματα, όπως η Συρία, το Ιράν, η Αίγυπτος, το Ν. Σουδάν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

κοκ.

Ο βασικός σκοπός του Συμβουλίου είναι η προετοιμασία της διάσκεψης Γενεύη 2 για τη Συρία που συνέρχεται τελικά στις 22 Ιανουαρίου στο Μοντρέ μετά την απόφαση της μετριοπαθούς Συριακής αντιπολίτευσης να μετάσχει. Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει στις Βρυξέλλες και ομολόγους του των μεσογειακών χωρών της ΕΕ.

Όσον αφορά στις εξελίξεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ο κ. Βενιζέλος έχει ξεκαθαρίσει ότι κανένας Έλληνας στρατιώτης δεν πρόκειται να μετάσχει σε επιχείρηση στο έδαφος της χώρας. Την αποσαφήνιση αυτή έκανε και προς τον Σουηδό ομόλογό του, Καρλ Μπιλτ, ο οποίος προτείνει την ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών «ομάδων μάχης», σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Πέμπτη, όταν ο κ. Βενιζέλος βρισκόταν στην Ουάσιγκτον.

Στις 20 Ιανουαρίου το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις προτεραιότητες της προεδρίας, αλλά αναμένεται να τεθούν όλα τα κρίσιμα θέματα τόσο της Ευρωπαϊκής όσο και της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος θα έχει συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογο του Ι. Κασουλίδη προκειμένου να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό μετά και από τις επισκέψεις του κ. Αναστασιάδη στο Λονδίνο και του κ. Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον.

Στις 21 Ιανουαρίου ο κ. Βενιζέλος θα προεδρεύσει στην διακυβερνητική διάσκεψη ΕΕ- Σερβίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη τύπου στα διεθνή ΜΜΕ εκ μέρους της ΕΕ.

Την ίδια ημέρα ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει και τους Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες γα όλα τα τρέχοντα θέματα.

Στις 23 Ιανουαρίου οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη μεγάλη εκδήλωση της ομάδας των ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συμμετοχή των κκ Σβόμποντα και Βενιζέλου για τη νέα σοσιαλιστική – προοδευτική πλατφόρμα για την Ευρώπη.

Έπειτα, στις 27 Ιανουαρίου θα συνέλθει υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για ενημέρωση και συζήτηση σε όλο το φάσμα των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.

The post Στις Βρυξέλλες ο Ευ. Βενιζέλος για το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα