Πλήθος αντιδράσεων ενόψει της πρώτης Κυριακής με ανοιχτά καταστήματα

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκληθεί ενόψει της 3ης Νοεμβρίου, της πρώτης Κυριακής από τις επτά του χρόνου που θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, μόλις το 54% των εμπορικών συλλόγων δηλώνει ότι τα μέλη του θα κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους αύριο.

Να σημειωθεί ότι κυρίως τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες επιχειρήσεις θα κάνουν χρήση της νέας δυνατότητας, ενώ οι μικρομεσαίοι έμποροι σε μεγάλο βαθμό δηλώνουν το αντίθετο.

Η δήλωση του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας

Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος δήλωσε πως την Κυριακή θα γίνει «μπάχαλο», είναι ενδεικτική του κλίματος που έχει διαμορφωθεί.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, που αντιπροσωπεύει τις μικρομεσαίες λιανεμπορικές επιχειρήσεις, προκύπτει ότι σε σύνολο 129 εμπορικών συλλογών και ομοσπονδιών, οι 57 έχουν αποφασίσει και προτείνουν στα μέλη τους τη λειτουργία στις 3 Νοεμβρίου, επτά σύλλογοι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει, ενώ τέσσερις αφήνουν ελεύθερη την επιλογή στα μέλη τους και 61 αποφάσισαν να κρατήσουν τα καταστήματα τους κλειστά.

Στο ερώτημα σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις υπόλοιπες έξι Κυριακές, οι απόψεις και πάλι διίστανται, αφού ξεκάθαρα οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα πολυκαταστήματα δηλώνουν ότι θα λειτουργούν, ενώ στις μικρές επιχειρήσεις υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις.

Στην Αττική και ειδικά στις τουριστικές περιοχές, θετική αντίδραση στο άνοιγμα των καταστημάτων προκύπτει από τους εμπορικούς συλλόγους Αθηνών, Μεγάρων, Περιστερίου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου και Νέας Ιωνίας (με μειωμένο ωράριο).

Επίσης, οι μικρομεσαίες λιανεμπορικές επιχειρήσεις δεν προτίθενται να συμμετάσχουν καθολικά, ενώ ακόμη και μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου, όπως τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Βερόπουλος, δηλώνουν πως δεν θα ανοίξουν τα καταστήματά τους την προσεχή Κυριακή, έπειτα από απόφαση των ιδιοκτητών.

Ωστόσο, ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι, αλλά και τα πολυκαταστήματα Attica.

Πάντως, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, η Θεσσαλονίκη 11:00-17:00 και ο Πειραιάς 11:00-15:00, όταν το πλαίσιο του κυριακάτικου ωραρίου, σύμφωνα με το νόμο, είναι 11:00-20:00.

The post Πλήθος αντιδράσεων ενόψει της πρώτης Κυριακής με ανοιχτά καταστήματα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα