Εντοπισμός και διάσωση μεταναστών στην έρημο

Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν σήμερα, οι 48 Αιγύπτιοι λαθρομετανάστες, που είχαν χαθεί στη έρημο, από την πολεμική αεροπορία της Λιβύης, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο διακινητής που οδηγούσε δεκάδες Αιγύπτιους, οι οποίοι είχαν περάσει παράνομα τα σύνορα τους, τους εγκατέλειψε τη Δευτέρα στο δρόμο, ο οποίος συνδέει το Τομπρούκ με την Ατζάμπια. Ένας εκ των Αιγυπτίων κατάφερε να φτάσει σε μία πόλη και να ενημερώσει τις Αρχές της Λιβύης, που

ξεκίνησαν μία μεγάλη επιχείρηση για να βρουν τους υπόλοιπους.

“Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας εντόπισαν σήμερα το πρωί 48 Αιγύπτιους στην έρημο της Λιβύης”, είπε ο ταξίαρχος Αμπάλα αλ Ζαΐντι. “Θα σταλούν στην περιοχή οχήματα για να τους παραλάβουν”, τόνισε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το που ακριβώς βρέθηκαν οι Αιγύπτιοι και σε τι κατάσταση είναι.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου είχε ανακοινώσει ότι δύο λαθρομετανάστες πέθαναν και δεκάδες άλλοι αγνοούνται. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Λίμπια αλ Άχραρ, πρόκειται για μία ομάδα 60 ατόμων, στη πλειοψηφία τους Αιγύπτιοι και Σουδανοί.

The post Εντοπισμός και διάσωση μεταναστών στην έρημο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα