Συμμορία οκτώ τρομοκρατών πίσω από το χτύπημα στην Τιενανμέν

Με την συμμετοχή οκτώ τρομοκρατών, έγινε η τρομοκρατική επίθεση στην κεντρική πλατεία του Πεκίνου Τιενανμέν, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Κίνας.

Την ίδια ώρα, μία οργάνωση Ουϊγούρων Μουσουλμάνων, έκανε λόγο για περίπου 50 συλλήψεις σε σχέση με το χτύπημα, για το οποίο κανείς ακόμη δεν έχει αναλάβει ευθύνη .

Σύμφωνα

με τις αστυνομικές αρχές, τρεις Ουϊγούροι από την επαρχία της Ζινγκζιανγκ (Δυτική Κίνα), οδήγησαν το αυτοκίνητό τους, το οποίο ήταν φορτωμένο με δοχεία βενζίνης, εναντίον στόχου στην Απαγορευμένη Πόλη. Η επίθεση αυτοκτονίας κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, έναν από τους τρεις επιβαίνοντες, ενώ τραυμάτισε 40 άλλους.

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε αργά χθες το βράδυ πως η επίθεση, που κατά το ίδιο είχε προσχεδιασθεί από τον Σεπτέμβριο, είχε διαθέσιμο προϋπολογισμό 40.000 γιουάν (4.800 ευρώ).

Η ίδια πηγή, τόνισε ότι η ομάδα των 8 τρομοκρατών διέθετε όπλα μεταξύ άλλων και θιβετιανές μαχαίρες, ενώ είχε διαμείνει σε ξενοδοχεία στα δυτικά του Πεκίνου, πρωτού πέντε εξ’ αυτών επιστρέψουν στον τόπο τους. Οι υπόλοιποι τρεις Ουϊγούροι παρέμειναν στο Πεκίνο για να εκτελέσουν την επίθεση, χρησιμοποιώντας ένα όχημα 4Χ4 μάρκας Μερσέντες.

Η ισλαμιστική οργάνωση Ετίμ η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως ‘τρομοκρατική’ από τον ΟΗΕ, φέρεται να έχει προσφέρει «υποστήριξη» στην επίθεση στην Τιενανμέν, υπογράμμισε την εβδομάδα αυτή ο επικεφαλής των κινεζικών υπηρεσιών ασφαλείας Μενγκ Ζιανζού. Μία δήλωση την οποία απορρίπτουν όμως οι ειδικοί, διαπιστώνοντας σε αυτήν ένα χτύπημα μάλλον αυτοσχέδιο, ενώ επισημαίνουν και την έλλειψη φανατικών μουσουλμανικών οργανώσεων στην Κίνα.

The post Συμμορία οκτώ τρομοκρατών πίσω από το χτύπημα στην Τιενανμέν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα