Παραθερισμός από μόλις 5 ευρώ ημερησίως στα θέρετρα του Π.Ν.

Τρέχουν οι προθεσμίες στο Πολεμικό Ναυτικό για την υποβολή δήλωσης ενδιαφέροντος για τον παραθερισμό τις περιόδους του Πάσχα και του καλοκαιριού με την προθεσμία για τα εν ενεργεία στελέχη που επιθυμούν να παραθερίσουν το Πάσχα να λήγει στις 10 Μαρτίου και επτά ημέρες αργότερα στις 17 Μαρτίου για όσους θέλουν να υποβάλουν αίτηση για το καλοκαίρι.

Αντίστοιχα ΓΕΝ/Β5, ΕΑΑΝ,

και Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων θα μεριμνήσουν για την επιλογή του προσωπικού/ μελών τους ενημερώνοντας τα θέρετρά του και το ΓΕΝ. Το Πολεμικό Ναυτικό και φέτος διαθέτει για τους δικαιούχους του ΠΝ, εε και εα στρατιωτικούς, πολιτικό προσωπικό, καθώς και τους δικαιούχους αξιωματικούς Κοινών Σωμάτων τη δυνατότητα να παραθερίσουν κατά περίπτωση στα ΘΑΝ/ΝΒΝΕ, ΘΑΝ/ΝΑΣΚΕ, το ΚΕ/ΠΟΡΟΣ και το φαρικό δίκτυο του Πολεμικού Ναυτικού. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν όσοι υποβάλλουν σχετική αίτηση στο γεγονός ότι μπορεί να χρεωθούν με μόρια αν το μετανιώσουν, αφού η ακύρωση παραθερισμού θα γίνεται μόνο διά σήματος, μέχρι και πέντε (5) μέρες πριν από την έναρξη κάθε περιόδου και σε διαφορετική περίπτωση θα αφαιρούνται 10 μόρια.

Οι τιμές

Μικρές αποκλίσεις έχουν οι τιμές στα παραθεριστικά κέντρα του ΠΝ. Στο ΘΑΝ/ΝΒΝΕ για το Πάσχα, την πρώτη (16 Μαΐου – 28 Μαΐου) και την τελευταία (19 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου) περίοδο του καλοκαιριού, το κόστος ανάλογα με την κατηγορία (δωμάτιο ή οικία) κυμαίνεται από 60 ευρώ έως 110 ευρώ, ενώ για τις υπόλοιπες περιόδους από 70 ευρώ έως 130 ευρώ. «Αλμυρά» είναι τα εισιτήρια εισόδου προσκεκλημένων που φτάνουν τα 5 ευρώ τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα για τους ενηλίκους.

Στο ΘΑΝ/ΝΑΣΚΕ το καλοκαίρι τα κόστη κυμαίνονται από 110 ευρώ (δίκλινο) έως 140 ευρώ (τετράκλινο), ενώ για το Πάσχα υπάρχει χρέωση από 5 ευρώ (δίκλινο) έως 10 ευρώ το τετράκλινο με ελάχιστη χρέωση όμως τις πέντε διανυκτερεύσεις. Στο ΚΕ/ΠΟΡΟΣ ο μονόχωρος ξενώνας χρεώνεται 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση, 8 ευρώ ο δίχωρος και 10 ευρώ το διαμέρισμα πολυκατοικίας. Οι φάροι ξεκινούν από τα 50 ευρώ, στο Σουσάκι Κορινθίας και φτάνουν τα 130 ευρώ στο Ακρωτήρι της Θήρας, τον Γερόγομπο Κεφαλληνίας και την Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Σημειώνεται πως αυτοί οι φάροι είναι διαθέσιμοι μόνο σε εε αξιωματικούς. Για ανθυπασπιστές και υπαξιωματικούς διατίθενται φάροι σε Βοιωτία, Πάτρα, Σέριφο, Φωκίδα και Ζάκυνθο (από 70 -130 ευρώ), ο φάρος στην Αρκίτσα Φθιώτιδας έχει διατεθεί στην ΕΑΑΝ και στο Κατάκολο Ηλείας για τους πολιτικούς υπαλλήλους.
Στο ΠΝ αναμένουν να κατακλυστούν από αιτήσεις για παραθερισμό, αφού η πείρα του παρελθόντος λέει πως κάθε χρόνο ο ανταγωνισμός για μια θέση… στις διακοπές εντείνεται μιας και η περιοριστική οικονομική πολιτική του υπουργείου Οικονομικών και τα «οφειλόμενα» που ακόμη δεν έχουν επιστραφεί κάνουν τις διακοπές εκτός θερέτρων άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους.

Κώστας Αττίας, από την εφημερίδα Παρασκήνιο, 28/2/2014.

The post Παραθερισμός από μόλις 5 ευρώ ημερησίως στα θέρετρα του Π.Ν. appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα