Οι δημοτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές…

Τι το κοινό έχουν οι εκλογές αυτές; Την αδιαφορία του κόσμου… Πιο πολύ νοιάζονται οι υποψήφιοι παρά ο απλός κόσμος. Είναι και αυτό από τα αντιστρόφως ανάλογα που συμβαίνουν στις δημοκρατίες, όταν το συναίσθημα που κυριαρχεί στο εκλεκτορικό σώμα είναι αυτό της αδιαφορίας.

Δεν ξέρω τι θα γίνει στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αν κάτι αλλάξει προς το καλύτερο, με τον σταυρό προτίμησης που μπαίνει για πρώτη φορά στις εκλογές αυτές. Σημασία, πάντως,

έχει πως ο διορισμός που γινόταν μέχρι τώρα από τους αρχηγούς των κομμάτων, στους εκπροσώπους της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο, αρχίζει να δυσκολεύει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εκλέγονται πάντα οι καλύτεροι, αλλά αυτοί που διαθέτουν τη δύναμη και την ικανότητα να περάσουν το μήνυμά τους στην κοινωνία.

Οι πλέον γνωστοί, όπως είναι φυσικό, από τις τηλεοράσεις θα πάρουν το πάνω κεφάλι έναντι των υπολοίπων και θα κάνουν τη διαφορά. Το ζητούμενο είναι τι αποτελέσματα θα φέρουν για τη χώρα μας, όποιοι και αν εκλεγούν και εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ευρωβουλή… Οι υπόλοιπες εκλογές, πριν καν υποπτευθούμε το όποιο αποτέλεσμα, είναι για γέλια.. Ωριμότερη και σοφότερη χώρα θα ήταν η Ελλάδα, αν οι άρχοντες των τοπικών κοινωνιών εκλέγονταν μέσα από τις ίδιες της κοινωνίες και δεν ήταν ουρές των κομμάτων. Μόνο όταν πάσχει κανείς με τον τόπο του και τα προβλήματά του, λύνει τα όποια προβλήματα και αγωνίζεται για την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών.

Εκείνο πάντως που είναι ενοχλητικό και γεννά πολλά ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των υποψηφίων για τον δήμο της Αθήνας είναι άθεοι ή απόμακροι από τον ορθόδοξο τρόπο ζωής. Κανείς από αυτούς δεν ξέρει τη σημασία του σημείου του σταυρού, της πίστεως, της προσευχής, του εκκλησιασμού. Λες και γεννήθηκαν σε άλλον τόπο, μακριά από την Ορθόδοξη Ελλάδα. Το πρόβλημα εδώ δεν είναι οι υποψήφιοι και οι ιδιαίτερες αντιλήψεις που διέπουν τη ζωή τους, αλλά η έλλειψη ενδιαφέροντος που έχουν κάποιοι πιο ολοκληρωμένοι άνθρωποι να δοκιμαστούν στον στίβο των κοινών ώστε να αρχίσει να αλλάζει κάτι στη χώρα μας.

Από την στήλη του Ακάκιου στην εφημερίδα Παρασκήνιο 28/2/2014

The post Οι δημοτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα