Καλή Τσικνοπέμπτη, αφεντικό…

Θυμάστε την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Μανταλένα», που φώναζε «άλλος για τη βάρκα μου, για περάστε, για περάστε!»; Προχθές μία φίλη είδε στον ύπνο της όνειρο τον κ. Αραβαντινό του Κορυδαλλού να είναι στην είσοδο των φυλακών και να φωνάζει:
- Για περάστε, για περάστε, ποιος είναι ο επόμενος… Όλοι οι καλοί χωράνε… Για περάστε!
Και μου ζήτησε να της εξηγήσω, τι σημαίνει το όνειρο αυτό. Έφτασε η ώρα μάλλον να κριθούν οι πάντες. Λέτε να είναι οι πάντες ή να είναι κάτι μόνο και μόνο για να ρίξουν στάχτη

στα μάτια, όπως έλεγε και η γιαγιά μας;
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος έσυρε πρώτος τον χορό του Ζαλόγγου! Είχε παραγγείλει, το κουτό, καινούργιο κοστούμι, για να ακούσει, λέει, την αθωωτική γι’ αυτόν απόφαση του δικαστηρίου. Το καταλαβαίνουμε αυτό, έτσι είχε μάθει να είναι τα πράγματα. Δεν μας είπε, όμως, το παλτό, το καμηλό, που έκρυβε τις χειροπέδες, ήταν και αυτό καινούργιο;
Αυτά είδε ο Άκης και πήγε Ευελπίδων να δικαστεί γι’ αυτό το κω…σπιτο της Αεροπαγίτου, με κοστούμι τριμμένο παλιό, αλλά και αυτός είχε την ίδια τύχη. Μα, τι έχουν πάθει τελευταία οι δικαστές; Δεν αναγνωρίζουν την άρχουσα τάξη; Δεν αναγνωρίζουν τ’ αφεντικά αυτής της χώρας; Μάλλον θα έχουν αλλάξει. Τ’ αφεντικά.
Ο Άκης, όμως, δεν είχε παλτό για να κρύψει τις χειροπέδες. Περισσότερο επικοινωνιακός, θυμάστε τι χορούς έκανε με το τραγούδι «είμαι της Γερακίνας γιος»… Ε, λοιπόν, κρατούσε ένα ντοσιέ για να καλύπτει τις χειροπέδες, αλλά τι χρώμα; Πράσινο. Τυχαίο; Δεν νομίζω… Για τα παλιά συντρόφια το πράσινο… Μπας και χτυπήσει καμιά ΠΑΣΟΚική παλιά φλέβα, αλλά πού τέτοια τύχη!
Άλλοι πάλι, λένε, ράβουν κοστούμια για τον επικείμενο ανασχηματισμό που θα κάνει η Αγία Τριάδα… Ράβουν κοστούμια υπουργών! Ράψτε, λεβέντες μου, τώρα που μπορείτε και αν δεν τα φορέσετε στα υπουργεία, θα τα φορέσετε στα δικαστήρια!
Aπό τις σκέψεις αυτές με έβγαλε ένα τραγούδι που ακουγόταν από το σταματημένο αυτοκίνητο στο φανάρι. Νίκος Ξυλούρης. «Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί». Ποια είναι η πόλη και ποιοι είναι οι εχθροί σήμερα;
Σήμερα είναι η Ιερισσός στη Χαλκιδική και οι εχθροί οι μονάδες καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας. Ούτε τα παιδιά στα σχολεία δεν σεβάστηκαν ο κ. Δένδιας και ο στρατός του.
Η Ελλάδα είναι η… πόλη και εχθροί… οι Γερμανοί, η τρόικα, οι δανειστές, το ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις μας, οι πολιτικοί μας. Θα μου πείτε, «όχι όλοι». Μπορεί, ίσως…
Τσικνοπέμπτη, βροχή στην Αθήνα και ουρά χιλιάδες κόσμου να πάρει λίγο κρέας που ψήνουν, για το καλό, στη Βαρβάκειο… Και του χρόνου, φίλοι μου, να έχουν φύγει οι μασκαράδες από τη χώρα και τη ζωή μας, να την έχουμε κάνει καλύτερη. Μόνο μόνοι μας μπορούμε να το πετύχουμε!

Keywords
Τυχαία Θέματα