Νικητές οι Εργατικοί στις εκλογές της Μάλτας

Στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Μάλτα, το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της νησιωτικής χώρας κέρδισε μία ξεκάθαρη νίκη επί του Εθνικιστικού Κόμματος (ΡΝ), του απερχόμενου πρωθυπουργού Λόρενς Γκόνζι.

Ο ηγέτης των νικητών κ. Τζόζεφ Μάσκατ μίλησε για “σαρωτική νίκη” μετά τη δημοσίευση των πρώτων προβλέψεων που κάνανε λόγο για ποσοστό του κόμματός του που ανέρχεται στο 55% ενώ ο κ. Γκόνζι αναγνώρισε σχεδόν αμέσως την ήττα του.

Σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς, το

πλεονέκτημα των Εργατικών σε ψήφους θα μπορούσε να τους δώσει μια πλειοψηφία 7 έως 9 εδρών στο 65μελές κοινοβούλιο που θα υποστηρίξει την επόμενη κυβέρνηση, μία από τις μεγαλύτερες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες από την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Μάλτας το 1964.

Ο κ. Μάσκατ, 39 ετών, πρώην δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι “δεν περίμενα μια τόσο σαρωτική νίκη για τους Εργατικούς. Πρέπει όλοι να παραμείνουμε ήρεμοι, αύριο είναι μια άλλη μέρα”.

Τέλος, σύμφωνα με τα πρώτα μερικά αποτελέσματα οι Εργατικοί λαμβάνουν το 55%, το Εθνικιστικό Κόμμα το 42% και το Κόμμα των Πρασίνων μόλις το 2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα