Να «ταρακουνήσουμε» το σύστημα

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ

Δεν με εκπλήσσει ο κυνισμός των υπαλλήλων της τρόικας, που αγγίζει τα όρια της κτηνωδίας, απέναντι στη συντελούμενη ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα, εξαιτίας των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας που έχουν επιβάλει. Οι άνθρωποι απλά κάνουν πολύ καλά τη δουλειά που τους έχουν αναθέσει το ιερατείο των Βρυξελλών, η ηγεμονεύουσα την Ευρώπη νεοφιλελεύθερη γερμανική πολιτική ελίτ, το ΔΝΤ και η Διεθνής των τοκογλύφων – δανειστών. Η έκπληξή

μου προέρχεται από την «παθητική» και δουλοπρεπή στάση και τη διαρκή υποχωρητικότητα της τρικομματικής κυβέρνησης, στις πέρα από κάθε λογική, απαιτήσεις της τρόικας.
Είναι δυνατόν τα μέλη της κυβέρνησης και οι βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) να μην έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής τους; Η οικονομία είναι σε ύφεση για έκτη συνεχή χρονιά, η ανεργία στο τέλος του 2013 θα φτάσει το 30%, περίπου 2,5 εκατ. Έλληνες «ζουν» κάτω από τα όρια της φτώχειας, καθημερινά σχεδόν κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν την αυτοκτονία επειδή δεν αντέχουν την ατίμωση που επιφέρει η οικονομική καταστροφή τους, ενώ αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των αποκλεισμένων από τα στοιχειώδη αγαθά, όπως η καθημερινή τροφή, η στέγη, η περίθαλψη και η παιδεία.
Η τραγωδία που βιώνει το έθνος είναι πρωτοφανής και είναι κατά πολύ χειρότερη από εκείνη σε περίπτωση που είχαμε ηττηθεί σε πόλεμο! Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια συνθλίβεται, τα δικαιώματα καταπατούνται βάναυσα, το Σύνταγμα κατακρεουργείται, η δικαιοσύνη πολιτικοποιείται και η πολιτική ποδοσφαιροποιείται; Και το σημαντικότερο: Μέχρι πότε θα παρακολουθούμε απαθείς το συντελούμενο «ολοκαύτωμα» της πατρίδας μας και την εξόντωση των Ελλήνων;
Θα πρέπει τώρα, ει δυνατόν και σήμερα, να γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα, που είναι η συγκρότηση ενός ευρύτατου λαϊκού μετώπου, που θα «ταρακουνήσει» το σύστημα. Να διαμορφωθούν οι αναγκαίες πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες, πέρα και πάνω από τα ξεπερασμένα και διεφθαρμένα πολιτικά κόμματα και να καταρτιστεί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας από τη βέβαιη καταστροφή.
Επείγει να τερματιστεί η οικονομική κατοχή της πατρίδας μας, να αποτινάξουμε τα δεσμά του νεοφιλελευθερισμού και της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης των τραπεζιτών, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Ευρώπη των πολιτών, του πολιτισμού, της Δημοκρατίας, του ουμανισμού και της αλληλεγγύης των κρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα