Από εδώ ο βόρβορος, από εκεί το… Μέγαρο!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Από την πρώτη στιγμή που και επίσημα η οργανωμένη πολιτεία δήλωσε ότι «θα επιληφθεί της λίστας Λαγκάρντ και θα ριχτεί φως παντού» άρχισαν να εκπέμπονται αντίθετα μηνύματα από πολλές πλευρές. Τα μηνύματα της συγκάλυψης και της επιθυμίας να μην υπάρχουν φωνές που θα ζητούν πέρα από κομματικές σκοπιμότητες την επιβολή της νομιμότητας.
Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής θα κάνει ένα μεγάλο «δώρο» στην κοινωνία: τα πρακτικά της. Όποιος τα διαβάσει,

στο τέλος θα αντιληφθεί ότι η πολιτική σκηνή στην κορυφή είναι συνώνυμη του βόρβορου. Όχι ολόκληρη, αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν δοκιμάστηκαν σε εξουσία. Όχι όλοι οι βουλευτές των κομμάτων εξουσίας, αφού δεν είχαν όλοι τους την ευκαιρία να διοικήσουν. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, βέβαια, τα έκαναν μούσκεμα σε ψηφοφορίες, όπου υπερψήφιζαν τις αθλιότητες που υπουργοί χρηματιζόμενοι σε είδος ή σε πραγματικό χρήμα έφερναν στη Βουλή.
Σήμερα ξέρουμε ότι ο Άκης τα έπαιρνε χοντρά. Όχι, όμως, πιο χοντρά από άλλους που μένουν στο απυρόβλητο. Τα έπαιρνε, πάντως. Για πηγαίνετε το μυαλό σας πίσω να ακούσετε τον Άκη να ζητάει την ψήφιση νόμων στη Βουλή, να τον κατακεραυνώνει η αντιπολίτευση ότι αυτοί είναι νόμοι συμφερόντων (υπουργείο Άμυνας, υπουργείο Ανάπτυξης, Εσωτερικών κ.λπ.), εκείνος να ωρύεται και οι βουλευτές του δικού του κόμματος να ψηφίζουν ό,τι τους σέρβιρε.
Τα πρακτικά της λίστας Λαγκάρντ θα έπρεπε, όπως και της Siemens, να γίνουν λαϊκό ανάγνωσμα. Τότε θα διαπιστώναμε ποιος και με ποια φρουρά θα κυκλοφορούσε στους δρόμους. Αναφερόμαστε στα πρακτικά γιατί το αποτέλεσμα θα είναι προϊόν πλειοψηφίας και δεν υπάρχει περίπτωση να είναι προϊόν ομοφωνίας.
Επομένως, από τα πρακτικά θα μάθει κανείς τι πραγματικά έχει λεχθεί. Και θα μπορέσει να καταλάβει αν στα πρακτικά αναφέρεται τηλεόραση και στο πόρισμα αυτή θα βαπτισθεί σε αεροπλάνο. Τα ξέρουμε και σας τα γράφουμε μετά λόγου γνώσεως, αλλά και εκφράζοντας την απορία για τη συμπεριφορά των ηγεσιών.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν απόλυτο δίκιο στην έντονη διαμαρτυρία τους για τακτική συγκάλυψης. Όπως είχαν δίκιο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε εξεταστικές ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ σε εξεταστικές Νέας Δημοκρατίας. Η αντιπολίτευση τα λέει εύκολα και μακάρι, αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που είναι πολύ πιθανό, να αποδείξει συνέπεια λόγων και έργων. Αυτό που δεν απέδειξαν οι προηγούμενοι.
Καμαρωτοί ήταν στα Μέγαρα οι Σημίτης και Καραμανλής. Σαν να είναι υπεύθυνοι για το χάλι της χώρας οι… ταμίες των εφοριών και οι θυρωροί των υπουργείων. Εκτός και αν η χώρα δεν έχει χάλι και αυτό προβάλλεται για να την παραδώσουν.
Σε κάθε περίπτωση και αυτοί οι δύο και ο απών ΓΑΠ δεν είχαν καμία θέση σε εκδήλωση για τον μεγάλο Καραμανλή. Γιατί, απλά, απέτυχαν. Τα όποια σωστά βήματα στην εξωτερική πολιτική του μικρού Καραμανλή είναι μερικές στάλες νερού στον στάβλο του Αυγεία., ανίκανες να διώξουν την μπόχα. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι έκλεισαν και τον σταθμό του μετρό για να μην τους ζαλίσει ο κόσμος από το… χειροκρότημα. Και το ακόμα χειρότερο του χειροτέρου είναι ότι πήγαν να τους χαιρετίσουν με χαρά δημοσιογράφοι…

Keywords
Τυχαία Θέματα