Γ. Στουρνάρας: Θα αυξηθεί ο φόρος για τα διαμερίσματα αν μειωθεί για τα αγροτεμάχια

Πάνω από 70 βουλευτές βρέθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ενημερωθούν για τον φόρο ακινήτων μετά από πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε στους παρευρισκόμενους βουλευτές μετά την λήξη της συνάντησης ότι «θα δω με δημιουργικό τρόπο τις προτάσεις σας αρκεί να είναι δημοσιονομικά ουδέτερες». Πληροφορίες αναφέρουν ότι «δεν υπήρχε κλίμα αμφισβήτησης του υπουργού».

Η θέση του ΥΠΟΙΚ, είναι πως ο στόχος είσπραξης των 2,9 δισ. από τον φόρο ακινήτων

δεν μπορεί να αλλάξει, ενώ επισημαίνεται ότι αν γινόταν δεκτές ελαφρύνσεις για τα αγροτεμάχια και τελικώς εισπραχτούν λιγότερα από τα περίπου 700 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί, αυτό θα σήμαινε ισόποση επιβάρυνση για τα αστικά ακίνητα και τα οικόπεδα, από τα οποία υπολογίζεται ότι θα προέλθουν τα υπόλοιπα 2,2 δισ.

Στο υπουργείο βρέθηκαν μεταξύ των άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Απόστολος Μπασιάκος, η Σοφία Βούλτεψη, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Γιώργος Κοντογιάννης, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, αλλά και οι Χρήστος Σταϊκούρας και Γιώργος Μαυραγάνης.

Σημειώνεται ότι ο μόνος βουλευτής, μέλος της κυβέρνησης από άλλο υπουργείο εκτός του υπουργείου Οικονομικών, είναι ο υφ. Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.

Ο στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών, Νίκος Καραβίτης, αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στους βουλευτές για τον νέο φόρο.

Τυπικά, η πρόσκληση σχετίζεται με την ενημέρωση που συνηθίζεται να κάνουν οι υπουργοί στις κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση πριν από κάθε κατάθεση -κρίσιμου- νομοσχεδίου.

Ουσιαστικά, όμως, πρόκειται για μία κίνηση κατευνασμού των «αντάρτικων» εντός της Νέας Δημοκρατίας , καθώς τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τις οικονομικές αποφάσεις.

Τον «χορό» των αντιδράσεων άνοιξαν χθες 24 βουλευτές, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση για το «άδικο» της φορολογίας των αγροτεμαχίων.

The post Γ. Στουρνάρας: Θα αυξηθεί ο φόρος για τα διαμερίσματα αν μειωθεί για τα αγροτεμάχια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα