Αποζημίωση 30.000 ευρώ σε γυναίκα που έχασε το μάτι της εξαιτίας λάθους του οδοντιάτρου της

Για την απώλεια της όρασης της από το ένα μάτι, από λάθος του οδοντιάτρου της, δικαιώθηκε μια 37χρονη γυναίκα από τον Άρειο Πάγο, ενώ θα λάβει αποζημίωση 30.000 ευρώ, σύμφωνα με εφετειακή απόφαση.

Η συγκεκριμένη γυναίκα τον Αύγουστο του 2002 επισκέφθηκε τον οδοντίατρο για απονεύρωση και, έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο γιατρός έπρεπε να αποστειρώσει το δόντι χρησιμοποιώντας υδροξείδιο του ασβεστίου, το οποίο είναι καυστικό.

Ο οδοντίατρος χρησιμοποίησε μεταλλική σύριγγα, αντί της ειδικής πλαστικής σύριγγας που υπάρχει για το σκοπό αυτό, αλλά όταν προσπάθησε να εκχύσει

το υλικό στο δόντι απέτυχε και αναζήτησε άλλη σύριγγα από τη βοηθό του. Δεν κατάφερε να βρει όμως και έκανε δεύτερη απόπειρα με το ίδιο εργαλείο. Επειδή όμως δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα και δεν προειδοποίησε τη γυναίκα να κρατήσει κλειστά τα μάτια της, το υλικό εκτοξεύτηκε με δύναμη και μπήκε στο αριστερό της μάτι, προκαλώντας έγκαυμα του κερατοειδούς και του επιπεφυκότος.

Το δικαστήριο απέδωσε στον οδοντίατρο αμέλεια, καθώς παρέλειψε να προβεί στις ενέργειες εκείνες οι οποίες θα είχαν αποτρέψει το ατυχές συμβάν, ενώ τον καταδίκασε αμετάκλητα για σωματική βλάβη της γυναίκας Αρχικά η 37χρονη διεκδικούσε 200.000 ευρώ από το γιατρό, αλλά τελικά της επιδικάστηκε το ποσό των 30.000 ευρώ.

The post Αποζημίωση 30.000 ευρώ σε γυναίκα που έχασε το μάτι της εξαιτίας λάθους του οδοντιάτρου της appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα