Αλγόριθμος βρίσκει πότε θα χωρίσουν οι χρήστες του Facebook

Δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε πλέον πόσο θα διαρκέσει η σχέση σας αφού ένας ειδικός αλγόριθμος μπορεί να μαντέψει πότε θα χωρίσετε αρκεί να είστε χρήστες του facebook.

Πρόκειται για μελέτη που πραγματοποίησαν ένας Αμερικανός επιστήμονας της Πληροφορικής σε συνεργασία με έναν μηχανικό του facebook.

Το δείγμα που εξέτασαν ήταν από 1,3 εκατ. χρήστες του facebook,

ηλικίας 20 ετών και άνω, οι οποίοι ανέφεραν ότι είναι «σε σχέση» και έχουν από 50 έως 2.000 φίλους.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν αλγόριθμο, που τον ονόμασαν «διασπορά» (dispersion), που τους δίνει την δυνατότητα να βρουν αν δύο άτομα έχουν σχέση.

Η «διασπορά» σύμφωνα με τον Λαρς Μπάκστρομ και τον Γιον Κλάινμπεργκ, προκύπτει από τους κοινούς φίλους δύο ατόμων, αλλά και από το τι τους συνδέει.

Με την βοήθεια του αλγόριθμου οι ερευνητές κατάφεραν να προσδιορίσουν με ακρίβεια 60% ποιος είναι σύζυγος ποιου και να μαντέψουν με ακρίβεια περίπου 35% ποιος είναι σύντροφος ποιου.

Με σχετική ακρίβεια προσέγγισαν και το κατά πόσον ή όχι τα ζευγάρια είναι πιθανό να χωρίσουν.

Όσες σχέσεις δεν εντοπίστηκαν από την «διασπορά» είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να διαλυθούν κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων μηνών σε σύγκριση με εκείνες τις οποίες βρήκε ο αλγόριθμος.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα ζευγάρια λειτουργούν ως «γέφυρες» μεταξύ άλλων χρηστών, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι μακροχρόνιες σχέσεις τείνουν να περιλαμβάνουν μεγάλη κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ των φίλων των δύο συντρόφων.

The post Αλγόριθμος βρίσκει πότε θα χωρίσουν οι χρήστες του Facebook appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα