Γ. Σούρλας: «Nα παρέμβει εισαγγελέας για την υπόθεση Καραμπέρη – Γκιουλέκα – Σπηλιόπουλου»

Την παρέμβαση του εισαγγελέα αλλά και των επιτροπών δεοντολογίας των κομμάτων ζητά ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας αναφορικά με τις πληροφορίες που θέλουν δυο πρώην υφυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας να έχουν δεχτεί… χορηγίες από τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του μεγαλύτερου κυκλώματος τοκογλυφίας και εκβιασμών στη Θεσσαλονίκη

και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του ΛΑΟΣ, Μάρκο Καραμπέρη. Ήδη ο «γαλάζιος» Τάσος Σπηλιόπουλος παραδέχτηκε δημόσια πως δέχτηκε επιταγή του Καραμπέρη το 2007, αλλά ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της παραγραφής!

«Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας αλλά και οι επιτροπές δεοντολογίας των κομμάτων. Ως υπουργείο πρόσφατα καταθέσαμε ένα σχέδιο για να υπάρξει διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων και των πολιτικών και να εκλείψουν τα φαινόμενα εξάρτησης από οικονομικούς παράγοντες. Έχουμε εκπονήσει ένα εθνικό σχέδιο κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς και προσπαθούμε να το υλοποιήσουμε. Να παρέμβει Εισαγγελέας αλλά και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εφόσον υπάρχουν καταγγελίες» σχολιάζει στην «Κ» ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα