2,4 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία


Δημοσκοπικά κέρδη για το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, καθώς και ενίσχυση, στην οπτική της κοινής γνώμης, των ηγετικών χαρακτηριστικών του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά αποφέρουν οι τελευταίες εξελίξεις, που συμβάλλουν στη διαμόρφωση κλίματος οικονομικής και κοινωνικής σταθεροποίησης.

Η Νέα Δημοκρατία,

σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», διευρύνει σε 2,4 μονάδες το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό διαφοράς ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα που καταγράφεται λίγο πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις τελευταίες εκλογές και τον σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης.

Το άνοιγμα της ψαλίδας επέρχεται τόσο από την άνοδο της Ν.Δ., κατά μία ποσοστιαία μονάδα, όσο και από την ταυτόχρονη πτώση, κατά 0,8%, του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην προβολή των ευρημάτων της έρευνας επί των έγκυρων ψηφοδελτίων η «γαλάζια» δημοσκοπική υπεροχή ανεβαίνει στο 2,8%, καθώς η δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπολογίζεται στο 22,1% και του μεγαλύτερου κυβερνητικού κόμματος στο 24,9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα