Σπείρα διακινούσε κλεμμένα οχήματα στην Τουρκία

Τα πολυτελή οχήματα με τα οποία προσπάθησαν
να περάσουν στην Τουρκία
δυο Έλληνες ηλικίας 39 και 37 χρόνων, κίνησαν την περιέργεια των αστυνομικών στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου που εξέτασαν προσεκτικά τα έγγραφα και τις πινακίδες κυκλοφορίας και δεν δυσκολεύτηκαν να διαπιστώσουν ότι ήταν πλαστά....

Παραποιημένοι ήταν και οι αριθμοί πλαισίου της πανάκριβης Mercedes που οδηγούσε ο 37χρονος και του τελευταίου μοντέλου Ι.Χ. φορτηγού μάρκας Nissan
που οδηγούσε o 39χρονος.
Όπως εξακριβώθηκε, το πρώτο είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής πριν από επτά μήνες περίπου, ενώ ερευνάται αν και το δεύτερο είναι κλεμμένο.
Οι δυο οδηγοί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πλαστογραφία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι είχαν παραλάβει τα οχήματα από δύο αγνώστους μέχρι στιγμής Έλληνες συνεργούς τους στην Αθήνα, με σκοπό να τα μεταφέρουν μέσω Βουλγαρίας στην Τουρκία και από εκεί στη Γεωργία με τη βοήθεια μιας άγνωστης προς το παρόν Βουλγάρας που αναζητείται.

Μαζί με τα δύο ζευγάρια πινακίδων και τα συνολικά έξι πλαστά έγγραφα κυκλοφορίας των οχημάτων, κατασχέθηκαν 3.200 ευρώ, τρία κινητά και ένδεκα αποδείξεις σταθμών διοδίων που είχαν πάνω τους οι δράστες και δείχνουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα