“Έχω κλάψει για την Ελλάδα” είπε ο Λεφέβρ

Ο Καναδός πιανίστας Αλέν Λεφέβρ σε συνέντευξη που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής για την επικείμενη συναυλία του εξέφρασε την αγάπη αλλά και τη θλίψη του για όσα συμβαίνουν στην χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα.

Ο μουσικός και γνωστός φιλέλληνας μίλησε με ειλικρίνεια και ζεστασιά για την Ελλάδα «έχω κλάψει πολύ τα τελευταία

χρόνια βλέποντας τι έχει συμβεί στην Ελλάδα. Τη βλέπω προδομένη, πληγωμένη και τρομερά ταπεινωμένη».

Μάλιστα στην συνέντευξη εξήγησε πόσο απογοητεύεται πολλές φορές από τις εξηγήσεις των οικονομολόγων σχετικά με την κρίση «έχω ακούσει πολλούς οικονομολόγους, επαγγελματίες που επιχείρησαν να μου εξηγήσουν τον λόγο και τον σκοπό για όσα συμβαίνουν εδώ στην Ελλάδα. Είναι πολύ εύκολο γι’ αυτούς που σκέφτονται ορθολογιστικά να εξηγήσουν τους λόγους για την οικονομική κρίση, είναι πολύ εύκολο να ρίξουν το φταίξιμο σε κάποιον άλλον και να πουν ότι φταίνε οι πιο αδύναμοι, ο κοσμάκης και ότι αυτός θα πρέπει να πληρώσει, βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρώσει το τίμημα των πλουσίων. Και εγώ απαντάω: είμαι καλλιτέχνης. Και αυτό το οποίο ανακάλυψα εγώ στην Ελλάδα, ήταν εκπληκτικοί άνθρωποι. Άνθρωποι που αγαπούν, που ανταποδίδουν, άνθρωποι επινοητικοί»

Πρέπει να επισημάνουμε πως ο Αλέν Λεφέβρ τη Δευτέρα, 21 του μήνα, θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης») μαζί με την «Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής» ένα μουσικό πρόγραμμα από ξένες και ελληνικές συνθέσεις αλλά και μια σύνθεση που υπογράφει ο ίδιος, με πηγή έμπνευσης την Ελλάδα το «Impressions Helleniques». Μάλιστα να σημειώσουμε πως η συναυλία του θα πραγματοποιηθεί δωρεάν.

The post “Έχω κλάψει για την Ελλάδα” είπε ο Λεφέβρ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα