Μήνυμα Σαμαρά κατά εξτρεμιστών και λαϊκιστών από τις Βρυξέλλες

Σαφές μήνυμα κατά των εξτρεμιστών και λαϊκιστών, έστειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, στα πλαίσια της εκδήλωσης του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ, με θέμα «Η αναγκαιότητα της Ευρώπης σήμερα».

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά «Δεν θα επιτρέψουμε στους εξτρεμιστές και

τους λαϊκιστές να εμφανίζονται… Αγαπάμε τη χώρα μας παρά πολύ, για να επιτρέψουμε να εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα», ενώ σχολιάζοντας τα δύο πρόσφατα πολύνεκρα ναυάγια με παράνομους μετανάστες στη Λαμπεντούζα, τόνισε «τα περιστατικά στη Λαμπεντούζα είναι οι καθημερινές τραγωδίες που ζούμε στην Ελλάδα για χρόνια… Χρειαζόμαστε περισσότερη προστασία στα σύνορά μας».

Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, είπε επίσης ο κ. Σαμαράς, με αλληλεγγύη και υπευθυνότητα.

Στη δική του ομιλία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, υπογράμμισε πως «η λύση δεν είναι η διάλυση της ΕΕ και η καταστροφή του κοινού νομίσματος… Η ιδέα της Ευρώπης είναι ο έντιμος συμβιβασμός, ο αμοιβαίος σεβασμός και η αλληλεγγύη».

Οι ομιλίες δόθηκαν στο πλαίσιο τιμητικής εκδήλωσης για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τον θάνατό του και δέκα χρόνων από τα εγκαίνια της γέφυρας «Espace Κωνσταντίνος Καραμανλής» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη συμβολή των κτιρίων Altiero Spinelli και Spaak.

The post Μήνυμα Σαμαρά κατά εξτρεμιστών και λαϊκιστών από τις Βρυξέλλες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα