Μόνο στην «Κ» Δεν προσεκλήθησαν πολιτικοί στα 100χρονα του Αγίου Όρους, λόγω… φορολογικού!

Επίσκεψη με «μηνύματα» τόσο προς την Ελληνική πολιτεία όσο και προς το Ρωσικό Πατριαρχείο, πραγματοποιεί από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο Άγιο Όρος.

Η επίσκεψη γίνεται με αφορμή τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στο Ελληνικό κράτος, επέτειος η οποία θα τιμηθεί αύριο με επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί μεν προεξάρχοντως του Οικουμενικού Πατριάρχη, σε πολύ χαμηλούς τόνους δε, με μοναδικό εκπρόσωπο από την πολιτεία, τον Διοικητή του Αγίου Όρους κ.Α. Κασμίρογλου .

Εκκλησιαστικοί κύκλοι, επισήμαναν στο «karfitsa.gr», πως μεταξύ των εκπροσώπων

των Iερών Mονών, επικρατεί το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα απέναντι στην Ελληνική Πολιτεία, λόγω της εκκρεμότητας με το φορολογικό σύστημα των Μονών και πως οι μοναχοί είχαν διαμηνύσει με τον τρόπο τους εδώ και καιρό, πως στην επέτειο για τα 100χρόνια της ενσωμάτωσης, δεν θα καλούσαν κανένα πολιτικό πρόσωπο για να… συνεορτάσει . Έτσι λοιπόν, ο μόνος εκπρόσωπος της πολιτείας θα είναι ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, ο οποίος και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης μεταξύ των αγιορειτών μοναχών.

Το φορολογικό αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» στις σχέσεις των μονών του Αγίου Όρους με την πολιτεία από το 2010, οπότε και «έσπασε» η φορολογική αμνηστία που επικρατούσε μέχρι τότε, με την επιβολή φόρων και ΕΤΑΚ, στην περιουσία των μονών. Μέχρι σήμερα, οι εκπρόσωποι των μοναστηριών έχουν κάνει επανειλημμένως παρεμβάσεις και ασκούν πιέσεις στους εκπροσώπους της κυβέρνησης προσπαθώντας να αλλάξουν το φορολογικό τους καθεστώς, ωστόσο οι προσπάθειες τους παραμένουν άκαρπες και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις σχέσεις πολιτείας – Αθωνικής Πολιτείας.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

The post Μόνο στην «Κ» Δεν προσεκλήθησαν πολιτικοί στα 100χρονα του Αγίου Όρους, λόγω… φορολογικού! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα