Αλλάζουν την Ελλάδα

Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Η ΧΩΡΑ έχει μία ευκαιρία να βγει από την κρίση και, μάλιστα, ενισχυμένη. Η ευκαιρία αυτή δεν βρίσκεται στα χέρια της τρικομματικής κυβέρνησης. Το μοναδικό που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να προλειάνει το έδαφος για την επόμενη μέρα, για μια ημέρα φωτεινή, έξω από το τούνελ της ύφεσης. Η ευκαιρία, επί της ουσίας, βρίσκεται στα χέρια των νέων.

ΟΙ ΝΕΟΙ οφείλουν να κατανοήσουν τη σημασία του κελεύσματος Σαμαρά, να κρατήσουν

ψηλά τη σημαία και τη χώρα. Οι νέοι είναι η πρωτοπορία. Στο κάτω – κάτω, αυτή η γενιά είναι η πιο μορφωμένη που διέθετε ποτέ η χώρα και ας έχει μύριες όσες στρεβλώσεις και κακώς κείμενα το εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι μια γενιά που μπορεί να επενδύσει στην καινοτομία και να θεμελιώσει την οικονομία σε «φρέσκες» ιδέες.

ΑΣ ΜΗΝ τα περιμένουν οι νέοι όλα έτοιμα. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά με τη θέλησή τους μπορούν να τις ξεπεράσουν. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν σαφής, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει προτεραιότητα να διευκολύνει τη νέα γενιά. Δεν ήταν «λόγια του αέρα» με αφορμή μία εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ. Οι αποφάσεις και οι ενέργειες για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, τα κίνητρα σε επιχειρήσεις να απασχολήσουν νέους και άλλα μέτρα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

ΕΠΙΣΗΣ, ΑΣ κατανοήσουν οι νέοι ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, που συντελούνται αυτό το χρονικό διάστημα με την πολιτική Σαμαρά, θα οδηγήσουν σε βελτίωση των όρων στον προσωπικό και επαγγελματικό τους βίο. Εκτός και αν επιθυμούν να διατηρηθεί το παλαιό καθεστώς, να επιδιώκουν απλώς έναν διορισμό, το βόλεμα στο Δημόσιο, ώστε να έχουν σίγουρους τον μισθό, τα επιδόματα και τις κοπάνες.

ΤΟ ΠΑΛΙΟ αποθνήσκει. Οσοι μείνουν προσκολλημένοι δεν θα έχουν θέση στην Ελλάδα τού αύριο. Και οι νέοι είναι οι πρώτοι που πρέπει να σύρουν τον χορό των αλλαγών. Δικό τους το μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα