H&M: Μετακομίζει… αλλά δεν ζωρίζει

Δουλειές με φούντες έχουν τα διοικητικά στελέχη της σουηδικής αλυσίδας Η&M, λόγω της «ηχηρής» μετακόμισης που ετοιμάζουν. Με πληροφορίες από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, η σουηδική εταιρεία σχεδιάζει να εγκαινιάσει το νέο της τριώροφο κατάστημα στον Πειραιά στις 6 Ιουνίου –ιδιοκτησίας του

ομίλου Χαραγκιώνη–, οπότε και θα κλείσει το άλλο σημείο που λειτουργεί στο λιμάνι.

Το νέο H&M κατάστημα των 3.700 τ.μ. στον Πειραιά θα προσφέρει γυναικεία, αντρική και παιδική μόδα – συμπεριλαμβανομένων των συλλογών divided και trend. Για την πρεμιέρα γνωρίζουν πολύ καλά οι Πειραιώτες, παρά το ότι η εταιρεία έχει αποφύγει την εκτενή διαφημιστική προβολή του γεγονότος, προκειμένου να μη δημιουργηθεί το αδιαχώρητο κατά το άνοιγμα του καταστήματος. Στο μεταξύ, η εταιρεία έκανε μία ακόμη μετακόμιση, ανηφορίζοντας από τη Σταδίου, όπου ήταν τα κεντρικά της, στο Κολωνάκι, στην οδό Φιλικής Εταιρείας, επιβεβαιώνοντας ότι οι δουλειές της πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Η Η&Μ Ελλάδος είναι υποκατάστημα της Η&Μ Group και ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάρτιο του 2007 στην οδό Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα, η Η&Μ απαριθμεί 26 καταστήματα σε έξι πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ρόδο, Ιωάννινα και Κομοτηνή. Εντός του καλοκαιριού, και συγκεκριμένα στις 31 Αυγούστου, αναμένεται να εγκαινιαστεί ακόμη ένα σημείο στην Ξάνθη.

Public: Online και στην Κύπρο

Μετά την Ελλάδα έφτασε και η ώρα της Κύπρου. Το Public ξεκίνησε την online λειτουργία του στο www.public-cyprus.com., με 500.000 προϊόντα, αγορές, παραλαβή στο σπίτι του καταναλωτή ή σε 27 σημεία με κόστος 1 ευρώ, ξενόγλωσσα βιβλία σε τιμές Amazon και γκάμα τεχνολογίας.
Το Public online, σε συνεργασία με την ACS, προσφέρει 27 σημεία παραλαβής σε όλη την Κύπρο με κόστος μόνο 1 ευρώ. Αν ο καταναλωτής επιλέξει τα καταστήματα Public σε Λευκωσία και Λεμεσό, η παραλαβή γίνεται δωρεάν.

Το online κατάστημα του Public δίνει τη δυνατότητα να πληρώσεις με απόδειξη λιανικής, τιμολόγιο, 12 δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών Master Card, Visa ή ακόμα μέσω JCC πλατφόρμας ή/και Paypal. Ο γενικός διευθυντής του Public, Χρήστος Νούλης, δήλωσε ότι «δύο εκατομμύρια επισκέψεις είχαν τα καταστήματά μας στην Κύπρο το 2012. Τώρα που η εμπειρία Public μεταφέρεται online, περιμένουμε ακόμη περισσότερες. Οι καταναλωτές έχουν στη διάθεσή τους 500.000 προϊόντα τεχνολογίας και πολιτισμού, ενώ τους περιμένουν κάθε μέρα μοναδικές ευκαιρίες και πραγματικές προσφορές».

Στην ΙKEA Middle East ο Κ. Χατζηγιάννης

Διευθυντική θέση στην project team της IKEA Middle East – Al Sulaiman Group ανέλαβε ο μέχρι πρότινος Commercial Manager της Hermes Airports Ltd (διαχειρίστριας εταιρείας των δύο διεθνών αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου), Κωνσταντίνος Χατζηγιάννης. Το εν λόγω project team του σουηδικού κολοσσού θα έχει την ευθύνη της ραγδαίας επέκτασης και της επιτυχούς ανάπτυξης του concept της ΙΚΕΑ στη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν με τη δημιουργία πέντε καταστημάτων ΙΚΕΑ, τη μεγαλύτερη επέκταση της ΙΚΕΑ διεθνώς για την επόμενη πενταετία.

H αλυσίδα ΙΚΕΑ λειτουργεί ήδη τρία καταστήματα στη Σαουδική Αραβία στις ακόλουθες μεγάλες πόλεις – στο Ριάντ, στην Τζέντα και στο Νταχράν. Ο Κ. Χατζηγιάννης είχε διατελέσει στο παρελθόν με ιδιαίτερη επιτυχία διευθυντής Πωλήσεων και Logistics Manager της IKEA στην Κύπρο για πέντε χρόνια, κάτι που διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο στην επιλογή του μέσα από πλειάδα άλλων υποψηφίων για το μεγαλεπήβολο αυτό project της μεγαλύτερης εταιρείας επίπλων παγκοσμίως.

ΔΙΑΥΓΕΙΑ: Ράβε ξήλωνε

Ράβε ξήλωνε και πάλι με τη Διαύγεια, η οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ξανασχεδιάζεται. Στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού της Διαύγειας, διεξάχθηκε ηλεκτρονική έρευνα που εξέταζε θέματα όπως ο βαθμός ικανοποίησης από την έως σήμερα λειτουργία της, οι προκλήσεις, οι προοπτικές, καθώς επίσης και οι κάθε είδους βελτιώσεις. Η έρευνα ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 29/5 και είναι διαθέσιμη στο http://diavgeia.gov.gr/surveys/index.php/655766/lang-el.

Ελληνική πρωτοπορία

Το Metropolitan Hotel Athens-Chandris είναι το πρώτο ξενοδοχείο σε παγκόσμιο επίπεδο που θα πιστοποιηθεί ως Medical Tourism Friendly Hotel (MTFH) από την TUV Rheinland Hellas. Η απονομή του πιστοποιητικού θα γίνει στις 13 Ιουνίου 2013, σε εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν στη Διεθνή Τουριστική Αγορά οι προδιαγραφές MTFH, θα αναλυθεί η δομή του συστήματος διαχείρισης ιατρικών τουριστών ή διεθνών ασθενών σε μονάδες φιλοξενίας και θα διανεμηθεί για πρώτη φορά το πλαίσιο προδιαγραφών MTFH στο κοινό. Η TUV Rheinland Hellas εκπόνησε ένα πλαίσιο προδιαγραφών ποιότητας, το οποίο στοχεύει στη διαχείριση του ιατρικού τουρίστα ή του διεθνούς ασθενή στους χώρους φιλοξενίας. Το σύστημα προδιαγραφών είναι ταυτόχρονα εγκεκριμένο από τον Διεθνή Οργανισμό πιστοποίησης ιατρικών υπηρεσιών TEMOS International.

ΑΓΝΟ: Εμπόδια για τον επενδυτή

Απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινής προστασίας που είχε καταθέσει η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ και ζητούσε δίμηνη προστασία από τους πιστωτές της, προκειμένου να μπορέσει να τεθεί ξανά σε λειτουργία. Ωστόσο, η διοίκηση παρουσίασε μία νέα εξέλιξη, που αφορά στην εύρεση στρατηγικού επενδυτή (που επίσημα δεν κατονομάστηκε), ο οποίος θα εισέλθει στην ΑΓΝΟ και, προφανώς, θα την ενισχύσει κεφαλαιακά. Μάλιστα, ζήτησε από τους εργαζόμενους να συναινέσουν στην ένταξη στο 99 και σε αντάλλαγμα θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράφτηκε συμφωνητικό μεταξύ της διοίκησης της ΑΓΝΟ και του Σωματείου των Εργαζόμενων, με βάση το οποίο ανακαλούνται όλες οι απολύσεις προσωπικού και καθορίζεται ότι οι μισθοί θα καταβάλλονται με βάση υπογεγραμμένη επιχειρησιακή σύμβαση. Πάντως, η απόρριψη της αίτησης περιπλέκει την κατάσταση, καθώς εναντίον της ΑΓΝΟ δύνανται να εγείρουν απαιτήσεις και να προχωρήσουν σε αναγκαστικά μέτρα πιστωτές της, πριν καν εισέλθει ο στρατηγικός επενδυτής.

Keywords
Αναζητήσεις
πλατεια φιλικης εταιρειας 14 h&m, h&m φιλικης εταιρειας
Τυχαία Θέματα