ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ… ΣΔΟΕ

Στον αστερισμό της λίστας του ΣΔΟΕ με όσους εμφανίζονται να πλούτισαν αδικαιολόγητα, κινείται το πολιτικό σύστημα της χώρας. Φήμες και διαψεύσεις.


Σε επικίνδυνες ατραπούς εισέρχεται η πολιτική ζωή της χώρας αφού στη γενικευμένη απαξίωση των πολιτικών και τις αντιδράσεις για τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας προστίθεται και η φημολογία για τους πολιτικούς – εν ενεργεία και μη – που τελούν υπό το μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ

καθώς δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τα πλούτη τους.

Ο κ. Αντ. Σαμαράς ναι μεν έσπευσε να λειτουργήσει προληπτικά ζητώντας να διαβιβασθεί ο φάκελος στη δικαιοσύνη, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει καθώς σε μία δύσκολη στροφή, το πολιτικό προσωπικό εμφανίζεται περισσότερο αποδυναμωμένο πολιτικά παρά ποτέ. Στο Μαξίμου κινούνται στη γραμμή της πλήρους κάθαρσης, άλλωστε θέση του κ. Σαμαρά ήταν ο έλεγχος των πόθεν έσχες όσων κατέλαβαν κυβερνητικές θέσεις από το 1974 μέχρι σήμερα, ωστόσο δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το κλίμα που τείνει να δημιουργηθεί.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες των οικονομικών εισαγγελέων Μουζακίτη και Πεπόνη δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα ενώ παραμένει άγνωστο τί είδους διαχείριση θα επιλέξουν να κάνουν. Αν δηλαδή θα σταλούν αμελητί τα στοιχεία στη Βουλή ή θα αναλάβουν – εφόσον προκύπτει η αιτιολόγηση των δαπανών – να θέσουν υποθέσεις στο αρχείο.

Η βουλευτής των Ανεξ. Ελλήνων κ. Έλενα Κουντουρά που εφέρετο να βρίσκεται υπό διερεύνηση σε δήλωσή της υποστήριξε πως «προς διευκρίνηση κάθε παρανόησης και κυρίως παραπληροφόρησης, δηλώνω ότι το όνομά μου δεν έχει βρεθεί σε κανενός ΣΔΟΕ τη λίστα, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε εξάλλου και από τις πλέον επίσημες πηγές.. Στη μόνη λίστα που μπορεί να βρει κανείς το όνομά μου, είναι στη μαύρη λίστα αυτών που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία, των διεθνών τοκογλύφων, και των εδώ μνημονιακών συνεργατών τους. Όλων αυτών που με βρίσκουν απέναντί τους να τους πολεμάω, και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό».

Ο έτερος βουλευτής των Αν.Ελ. Παν. Μελάς σε δήλωσή του κάνει λόγο για «Αισχρή, απαράδεκτη και συκοφαντική  αναφορά». Εξηγεί ότι τα χρήματα που αναφέρονται προέρχονται από πώληση ακινήτου, δηλώθηκαν νομίμως, και εξήχθησαν στο εξωτερικό τον Ιούλιο του 2010 προκειμένου να χρηματοδοτηθεί επαγγελματική δραστηριότητα του υιού του. Καταλήγει, ωστόσο, πως «επειδή, μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε αυτή η επαγγελματική δραστηριότητα, έχω την πρόθεση να τα μεταφέρω και πάλι στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα