ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, ΛΙΑΠΗ

Ως υπόθεση απόλυτης προτεραιότητας χαρακτηρίζεται από τη δικαιοσύνη η δικογραφία που περιλαμβάνει την κατάθεση για  τρία πολιτικά πρόσωπα,  συνδέοντάς τα με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ύψους 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για το λόγο αυτό η καυτή δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στα χέρια της εισαγγελέως πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται και το πρώτο πόρισμα από το ΣΔΟΕ που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση, αν και

οι πρώτες πληροφορίες από δικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα στοιχεία- ένδειξη αξιόποινης πράξης εκ μέρους των πολιτικών προσώπων.

Παρόλα αυτά η εισαγγελική λειτουργός θα ερευνήσει κάθε πτυχή της υπόθεσης και προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου το συντομότερο δυνατό να διαπιστώσει αν έχουν  τελεστεί αξιόποινες πράξεις. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα – πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα- καλούνται να καταθέσουν στην εισαγγελέα οι δύο μάρτυρες -επιχειρηματίες  Ιωσήφ Λιβανός και Γιάννης Καρούζος από την αντιδικία των οποίων ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι αυτό, που τώρα η δικαιοσύνη αναζητά την αρχή και το τέλος του.

Οι δύο μάρτυρες που εξετάστηκαν τον περασμένο Μάρτιο από το ΣΔΟΕ θα πρέπει να  εξειδικεύσουν όσα έχουν αναφέρει για μαύρο πολιτικό χρήμα. και να προσκομίσουν στοιχεία, καθώς αιωρείται ήδη η αίσθηση (όπως καταγράφεται σε πολιτικό επίπεδο) πως επικαλέστηκαν τα ονόματα των πολιτικών  για να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον της υπόθεσης.

Εχθές το μεσημέρι πάντως ο πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε   και ζήτησε την επίσπευση της έρευνας ώστε να μη μείνει καμμία σκιά στην υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν πώς ο κ.Μεϊμαράκης ήταν εμφανώς εκνευρισμένος. Σε ανακοίνωσή του   αναφέρει ότι  «ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου», επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας. Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δηλώνει και πάλι με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».

Από την πλευρά του ο  πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης υπέβαλε μήνυση το απόγευμα του Σαββάτου στο ΑΤ Χαλανδρίου λέγοντας «δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο».

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε και  ο Γιώργος Βουλγαράκης  στρεφόμενος κατά του Ιωσήφ Λιβανού, του Γεωργίου Ζωγραφάκη, του Ιωάννη Καρούζου αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Όπως αναφέρει στο μήνυμα που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο twitter, «Όπως είχα δηλώ

Keywords
Τυχαία Θέματα