Αυτές είναι οι ιδανικές πόλεις για περπάτημα στην Ευρώπη – Η θέση της Αθήνας

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία Preply, βρήκε ποιοι city break προορισμοί στην Ευρώπη είναι πιο εύκολα εξερευνήσιμοι με τα πόδια, με την Αθήνα να καταλαμβάνει την 5η θέση.

Ανέλυσε την απόσταση με τα πόδια και τον αριθμό των βημάτων ανάμεσα στα κορυφαία αξιοθέατα στις πιο δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης για τουρισμό, για να κατατάξει την βατότητα τους.

Η Σεβίλλη στην Ισπανία καταλαμβάνει την πρώτη
θέση. Εχει τη συντομότερη διαδρομή με τα πόδια (20 λεπτά) στα 1,6 χλμ ή 2.100 βήματα ανάμεσα στα πέντε κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα.Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι Βενετία που έχει πεζόδρομους έρχεται στη δεύτερη θέση. Μπορεί να είναι περισσότερο γνωστή για τις γόνδολες, αλλά είναι μια από τις πιο βατές πόλεις της Ευρώπης. Τα κύρια αξιοθέατα του ιταλικού προορισμού απέχουν μόλις 2 χλμ. το ένα από το άλλο ή 2.730 βήματα.Η πορτογαλική παράκτια πόλη Πόρτο κατατάσσεται στην τρίτη θέση, με τα πέντε κορυφαία αξιοθέατα της να καλύπτονται σε 1,4 χλμ. σε μία διαδρομή μισής ώρας με περπάτημα.Τα κύρια αξιοθέατα της Αθήνας, βρίσκονται όλα σε ακτίνα 3,3 χλμ. ή 4.410 βήματα και απέχουν μόλις 43 λεπτά με τα πόδια το ένα από την άλλο.Αυτές είναι οι ιδανικές πόλεις για περπάτημα στην ΕυρώπηΣεβίλλη, ΙσπανίαΒενετία, ΙταλίαΠόρτο, ΠορτογαλίαΦλωρεντία, ΙταλίαΑθήνα, ΕλλάδαΆμστερνταμ, ΟλλανδίαΚολονία, ΓερμανίαΜιλάνο, ΙταλίαΝίκαια, ΓαλλίαΡώμη, ΙταλίαΚωνσταντινούπολη, ΤουρκίαΚοπεγχάγη, ΔανίαΜαδρίτη, ΙσπανίαΚρακοβία, ΠολωνίαΒερολίνο, ΓερμανίαΡέκιαβικ, ΙσλανδίαΒαρκελώνη, ΙσπανίαΟι λιγότερο βατές πόλεις στην Ευρώπη

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, η Λισαβόνα, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις λιγότερο προσβάσιμες τοποθεσίες για διακοπές στην πόλη.
Οι τουρίστες θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 31.500 βήματα, δηλαδή 24 χλμ. ανάμεσα στο δημοφιλές Oceanarium, το μοναστήρι Jerónimos, τις ιστορικές πλαγιές της περιοχής Alfama, την πλατεία Praca do Comercio και τη ζωντανή street art του Bairro Alto.

Το Ζάγκρεμπ στην Κροατία είναι το επόμενο στη λίστα. Οι ταξιδιώτες πρέπει να διανύσουν 18,9 χλμ για να φτάσουν στα πέντε κορυφαία αξιοθέατα του και ακολουθεί το Αμβούργο στη Γερμανία με 16,2 χλμ.

Λισαβόνα ΠορτογαλίαΖάγκρεμπ ΚροατίαΑμβούργο ΓερμανίαΜόναχο ΓερμανίαΌσλο ΝορβηγίαΟι καλύτερες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου για εξερεύνηση με τα πόδια

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Οξφόρδη είναι στην κορυφή με μόλις 2.310 βήματα για να φτάσετε στα πέντε πιο δημοφιλή αξιοθέατα της.

Το Μπράιτον έρχεται στη δεύτερη θέση, απαιτώντας μόλις μισή ώρα περπάτημα για να φτάσετε στο μποέμικο North Laine, το φανταστικό παλάτι Royal Pavilion, τις μικροσκοπικές μπουτίκ The Lanes, τις βόλτες με τον εκθεσιακό χώρο της προβλήτας Brighton και τον πύργο παρατήρησης Brighton i360.

Η τρίτη θέση φτάνει τα 5.000 βήματα που απαιτούνται και είναι το Γιόρκ, αλλά η αρχαία πόλη με τα τείχη αξίζει τον κόπο.

Οι λιγότερο προσβάσιμες τοποθεσίες για διάλειμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Φάνκλορι της Δυτικής Αγγλίας κατατάσσεται ως η λιγότερο βατή τοποθεσία και Ηνωμένου Βασιλείου και ακολουθεί το γραφικό Μπαθ, όπου με 14.280 βήματα θα φτάσετε στα πέντε καλύτερα αξιοθέατα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτές, Ευρώπη –, Αθήνας,aftes, evropi –, athinas