Το πάρτι της ανομίας συνεχίζεται… Η μεγάλη ληστεία της Ελλάδας!

Σίγουρα υπάρχει Μνημόνιο όχι για όλους, για μας τα κορόιδα και ιδού μερικές αποδείξεις:

Την ώρα που το Δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης, με περισσότερα από 75.000 ακίνητα μεγάλης αξίας, το ίδιο ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια για να νοικιάζει κτίρια που στεγάζουν υπουργεία, εφορίες, αστυνομικά τμήματα, μέχρι και ολόκληρα δικαστήρια. Το κόστος

για όλο αυτό είναι 6,8 εκατ. ευρώ, αυτήν τη στιγμή. Δηλαδή περίπου 82 εκατ. ευρώ το χρόνο. 2.353 κτίρια σε όλη την Ελλάδα νοικιάζονται από το κράτος: μέχρι το 2011 τα ποσά που δαπανούσε το Δημόσιο για ενοίκια ήταν περίπου 8.950.000 ευρώ τον μήνα. Δηλαδή πάνω από 107 εκατ. ευρώ ετησίως! Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δείχνουν ότι το Δημόσιο πληρώνει σχεδόν 1 εκατ. ευρώ ετησίως για τη στέγαση υπηρεσιών του στο νομό Λάρισας, σε 6.812.930,64 ευρώ ανέρχεται το ποσό που καταβάλλει κάθε μήνα το ελληνικό δημόσιο σε μισθώματα για τη στέγαση της Κεντρικής Διοίκησης (Προεδρία της Δημοκρατίας, Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Ανεξάρτητες Αρχές).

Τεράστιες αναμένεται να είναι οι απώλειες για τα Ασφαλιστικά Ταμεία που μετέχουν στη μετοχική σύνθεση της Εθνικής Τράπεζας και τα οποία φαίνεται να μην έχουν πλέον ρευστό να συμμετάσχουν στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό σύμφωνα με εκτιμήσεις οδηγεί σε ουσιαστικό μηδενισμό όλων των παλαιών μετοχών, ανάμεσά τους και των μετοχών των ασφαλιστικών ταμείων. Τα ταμεία με το PSI έχασαν τα αποθεματικά τους σε τίτλους του Δημοσίου και τη δυνατότητά τους να συμμετάσχουν σε αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών. Έτσι ετοιμάζεται η οριστική κατάρρευση του ασφαλιστικού μας συστήματος και μάλιστα ατιμώρητα.

Στην κυνική ομολογία ότι έλαβε από τη Siemens 200.000 μάρκα ως «εκλογική χορηγία» προέβη ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής ο πρώην υπουργός Τ. Μ. Ανεξαρτήτως της διαπράξεως πλειάδος ποινικών αδικημάτων, ο ανωτέρω με τις ενέργειές του αυτές ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο και εντεύθεν τον Ελληνικό Λαό ο οποίος δεινά δοκιμάζεται. Έπρεπε να ασκηθούν στα πολιτικά δικαστήρια τα αναγκαία ένδικα μέσα τόσον κατά του ιδίου όσον και κατά της Siemens.

Σε καταγγελίες για υπερκοστολογήσεις που φτάνουν έως και 2.000% για προμήθειες του Δημοσίου μέσω offshore προέβη ο γεν. γραμματέας Διαφάνειας, Γ. Σούρλας. Και οι καταγγελίες έμειναν «καταγγελίες»!!!

Από το 1996 έως το 2004 τα ποσά που έχουν δοθεί σε ΜΚΟ ξεπερνούν τα 68 εκατομμύρια ευρώ…

Θέλετε και κάτι πιο συγκεκριμένο;

* Για το πρόγραμμα μεταποίησης της ντομάτας(!!!) στην Ακτή Ελεφαντοστού στην Αφρική δόθηκαν 2.000.000 ευρώ.

* Άλλα 8 εκατομμύρια δραχμές για την ενίσχυση ραδιοτηλεοπτικού σταθμού στην Κούβα…

* Άλλα 142 εκατομμύρια για την οικονομική στήριξη του προγράμματος ανάπτυξης της Ιορδανίας…

* Ο υπουργός Οικονομικών διαθέτει το ποσό των 7.450.000 ευρώ για ταχυδρομικές υποχρεώσεις των υπηρεσιών του υπουργείου.

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο: τόλμησε το Υπουργείο της Δικαιοσύνης να νομοθετήσει τη διάταξη του πρόσφατου νόμου 4139/13 (άρθρο 68, παρ. 3) που ορίζει ότι «δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης». Η σχετική αναφορά προκάλεσε σάλο με όλα τα κόμματα να ζητούν την απόσυρσή της, υποστηρίζοντας ότι ανοίγει παράθυρο για να νομιμοποιηθεί το «φακελάκι και η δωροδοκία». Η σκανδαλώδης αυτή διάταξη ακόμα κι αν καταργηθεί (ελπίζουμε άμεσα) θα δημιουργήσει τεράστια ζητήματα στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά και στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων. Με το άρθρο 68 του νόμου 4139/13 ανοίγει διάπλατα η πόρτα για άτυπη πληρωμή κρατικών λειτουργών, εφόσον αυτή αλλάξει όνομα και από δωροδοκία γίνει «απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης»!

Τελικά, τι κάνουμε; διερωτάται κανείς.

«Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται», απαντάμε.

Ο Αντώνης Π. Αργυρός είναι τ. υπουργός, Αν. Νομικός Σύμβουλος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Keywords
Τυχαία Θέματα