«Θέμα Τατσόπουλου» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε χθες και, αυτή τη φορά, όχι μέσω facebook. Αντιθέτως, έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και εκδήλωσε τη διαφωνία του με όσα στελέχη του κόμματός του σπεύδουν να καταδικάσουν την «Διακήρυξη των 58» και τους υπογράφοντες το κείμενο. «Δεν μπορούμε να τους ρίχνουμε λάσπη, δεν μπορούμε να τους ρίχνουμε ψόφο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,

όταν μερικά μόλις 24ωρα νωρίτερα, ο ίδιος ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήριζε τους υπογράφοντες ως «υλικά κατεδάφισης» και όταν ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «καμμένα πρόσωπα».
Παράλληλα, ο συγγραφέας και βουλευτής έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου για το αν η τωρινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ θα τον αφήσει χωρίς συμμάχους όταν… θα τους χρειάζεται. «Ο Τσίπρας λέει πως αναζητούμε συμμάχους» και «από τη στάση που θα κρατήσουν αύριο θα κριθεί και δική μας στάση», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, εξέφρασε τη διαφωνία του με όσα στελέχη του κόμματος «αλληθωρίζουν» προς το κόμμα του Πάνου Καμμένου, καθώς τόνισε πως «οι ΑΝΕΛ είναι ένα «λαϊκίστικο κόμμα με Δεξιά καταγωγή». «Εάν υπάρχει επιλογή, προφανώς θα διαλέξω την Κεντροαριστερά», κατέληξε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Προσωπικές απόψεις»

Τούτων δοθέντων, ολοένα και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν «κάτι να γίνει με τον Τατσόπουλο» και ο Αλέξης Τσίπρας, κατά πληροφορίες, έχει δεχθεί εισηγήσεις ακόμη και για διαγραφή του βουλευτή. Όπως και να έχει, προς το παρόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει απορρίψει τις σχετικές εισηγήσεις, φοβούμενος ότι θα δημιουργήσουν εικόνα εσωκομματικής κρίσης στην αξιωματική αντιπολίτευση. Πάντως, το αν θα συμπεριληφθεί ο κ. Τατσόπουλος στα ψηφοδέλτια, οψέποτε γίνουν εκλογές, «θα είναι μια μεγάλη συζήτηση», όπως προαναγγέλλει στο matrix24.gr υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας της Κουμουνδούρου. Προσώρας, πηγές από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν απλώς λόγο για «προσωπικές απόψεις» και λένε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για γνωστές προσωπικές απόψεις, αλλά είναι επίσης γνωστές και δημόσιες οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα