«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν

Η υποψηφιότητα Τσίπρα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έχει «κλειδώσει», καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ολοκληρώσει πολλές «προωθημένες συζητήσεις» με όλους τους εσωκομματικούς «παίκτες» στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και έχει λάβει το «πράσινο φως».

Στην Κουμουνδούρου τηρούν, προς το παρόν, σιγήν ιχθύος, μη θέλοντας να προκαταλάβουν τις σχετικές αποφάσεις του Συνεδρίου του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, στο παρασκήνιο, στελέχη που βρίσκονται κοντά στον ηγετικό

πυρήνα επισημαίνουν με νόημα ότι «η Ευρωπαϊκή Αριστερά αγκαλιάζει την υποψηφιότητα Τσίπρα». Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες, όπως πληροφορείται το matrix24.gr, έχουν γίνει και υπόγειες συνεννοήσεις, αλλά και μυστικά ταξίδια σε ευρωπαϊκές χώρες για να «κλειδώσει» η συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Επίσης, το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα το περασμένο σαββατοκύριακο στο Παρίσι, που αποκάλυψε κατ’ αποκλειστικότητα το matrix24.gr, φαίνεται πως συνδέεται με τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Είναι γνωστή, εξάλλου, η καλή σχέση και η «χημεία» που έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του «Μετώπου της Αριστεράς» στη Γαλλία, Ζαν Λικ Μελανσόν.

Ενίσχυση προφίλ

Σε κάθε περίπτωση, αν και η Κουμουνδούρου είχε υποδεχθεί, το καλοκαίρι, με «μούδιασμα» τη σχετική πρόταση της επικεφαλής της ευρω-ομάδας της Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ, στη συνέχεια ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως «ψήθηκε» με την ιδέα. Εξάλλου, αποτελεί κοινή εκτίμηση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μία τέτοια υποψηφιότητα θα ενισχύσει το διεθνές προφίλ του Αλέξη Τσίπρα, θα τον προβάλλει για καιρό ως αντίπαλο προβεβλημένων ευρωπαίων πολιτικών (Μπαρόζο, Σουλτς) και θα του δώσει την ευκαιρία να «επικοινήσει» τις ιδέες του με τους πολίτες όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα