Θα …τσιγαρίσουν τον Βενιζέλο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δύσκολη αναμένεται να είναι η σημερινή μέρα για τον Βενιζέλο. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που θα συνεδριάσει στις 11 το μεσημέρι, θα αναδείξει τις πολλές αντιθέσεις που υπάρχουν, όχι μόνον για το πακέτο των μέτρων, αλλά και για την ακολουθούμενη πολιτική τακτική του Βαγγέλη.

Οι διαφωνούντες βουλευτές θα ζητήσουν να γίνει εξαντλητική συζήτηση στις επτά προϋποθέσεις που έχει θέσει ό ίδιος για να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τα μέτρα. «Αφού τα μέτρα θα έρθουν προς ψήφιση σε ένα μόνο άρθρο, και δεν μπορεί να γίνει συζήτηση στη Βουλή, έλα να τα συζητήσουμε στην κοινοβουλευτική μας ομάδα» λέγεται ότι θα του πουν. Και τότε θα αρχίσει το μαστίγωμα. «Έγινε αυτό, που εσύ είπες ότι πρέπει να γίνει; Δεν έγινε. Το άλλο έγινε; Όχι. Το τρίτο; Ούτε κι αυτό. Τότε γιατί να τα ψηφίσουμε;» θα του πουν. Και όταν λέμε το ένα και το άλλο εννοούμε την επιμήκυνση, τις οριζόντιες περικοπές, τα αναπτυξιακά αντίβαρα, τα εργασιακά, τη συνολική πολιτική λύση και όλα όσα έχει θέσει ως προαπαιτούμενα ο Βενιζέλος για να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τα μέτρα.

Και οι βουλευτές δεν θα μείνουν μόνον σ’ αυτά. Θα του υπενθυμίσουν αφενός την αθέτηση της δέσμευσής του να θέσει υπό την έγκριση των βουλευτών τα μέτρα πριν παράσχει τη σύμφωνη γνώμη του γι’ αυτά, και αφετέρου θα θέσουν ευρύτερο θέμα άσκησης της εξουσίας, καθώς η άποψη που υπάρχει είναι ότι η Ν.Δ κυβερνά και το ΠΑΣΟΚ επικουρεί. Μέχρι και το θέμα της ΕΡΤ λέγεται ότι ορισμένοι θα θέσουν ως παράδειγμα. Αν ο Βενιζέλος προσπαθήσει να επιβάλλει κανόνες δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, να αποφασίσει δηλαδή με πλειοψηφία η Κ.Ο., τι θα πράξει και η μειοψηφία να ακολουθήσει, δεν είναι σίγουρον ότι όλοι θα αποδεχτούν τη μέθοδο και την απόφαση. Κάποιοι νουνεχείς πάντως ελπίζουν αν το επιχειρήσει να είχε την πρόνοια να έχει από πριν εξασφαλίσει, μέσω εμπιστευτικών και παρασκηνιακών συζητήσεων, την πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον τους 17 από τους 33. Για να δούμε τι θα δούμε…

Keywords
Τυχαία Θέματα