ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΚΑΙ Η ΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΛΙΔΗ

Μεθοδικός και απόλυτα οργανωτικός ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος ως προς τη φύλαξη του αρχείου του. Ο πρώην υπουργός κρατούσε στοιχεία που αφορούσαν τις δικαστικές του εκκρεμότητες, αλλά και πακέτο με το αναλυτικό εξοδολόγιο της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη.


Οι αποδείξεις που ο

ίδιος κρατούσε μαρτυρούν τη ροπή της Βίκυς Σταμάτη προς την πολυτέλεια και τη χλιδή σε όλα τα επίπεδα. Η κ. Σταμάτη επέλεγε τα ρούχα που αγόραζε να ήταν από γνωστούς οίκους μόδας, τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ της από φημισμένους οίκους του εξωτερικού, ενώ και στα σύντομα ταξίδια της σε διάφορα σημεία του κόσμου επιφύλασσε στον εαυτό της πολυτελή παραμονή σε πεντάστερα ξενοδοχεία.

Σε ένα από αυτά που είχε γίνει το 2008 και ο πρώην υπουργός κρατούσε απόδειξη στο αρχείο του προκύπτει ότι δύο άτομα ξόδεψαν περίπου 10.000 ευρώ, απολαμβάνοντας τη διαμονή σε κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης βλέποντας τη θέα στα νερά του Βοσπόρου.

Σε άλλο ταξίδι της πάλι στην Ισπανία είχε επιλέξει να μείνει σε ξενοδοχείο που διέθετε σπα και έξτρα υπηρεσία με μασάζ, που δεν άφηνε να πάει χαμένο η υψηλή επισκέπτρια. Spa, όμως είχε και άλλο ξενοδοχείο που είχε μείνει στην Ιταλία από τη μπουτίκ του οποίου αγόρασε και ρούχα, ξοδεύοντας μόνο για ένα τζάκετ 2.400 ευρώ.

Και ενώ ο βίος της αποδεικνύεται πολυτελής στις αρχές του 2012 η Βίκυ Σταμάτη ενημερώνει τη διεύθυνση της ελβετικής τράπεζας UBS ότι θέλει να κλείσει τους λογαριασμούς της εκεί. Βέβαια τα ποσά που είχαν μείνει ήταν πολύ μικρά σε σχέση με αυτά που είχαν διακινηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Νομικοί αποδίδουν την κίνησή της αυτή σε μία προσπάθεια να εξαφανίσει τα ίχνη ενδεχόμενης αξιόποινης πράξης. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση αποδείχθηκε ότι… λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, που εν προκειμένω δεν ήταν άλλες από τις δύο εισαγγελείς που συνέταξαν το πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο αποτελεί και τη βάση στην οποία στηρίζεται το ποινικό οικοδόμημα της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου.

Όσο για τον πρώην υπουργό εκείνος προετοιμάζεται για τις εξηγήσεις που πρέπει να δώσει στο πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών από όπου αναμένεται να περάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπου έχει παραπεμφθεί για το κινητό τηλέφωνο που παρανόμως συνελήφθη να κατέχει στο κελί του!

Keywords
Τυχαία Θέματα