ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ… ΑΣΩΤΩΝ ΕΛΠΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Στην επιστροφή των παλιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στοχεύει τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εχθές, «έκλεισε το μάτι» στους δημοσίους υπαλλήλους,   ενώ λίγο αργότερα κάλεσε τους πρώην «πράσινους» ψηφοφόρους να μην θυσιάσουν τις …θυσίες τους, «τιμωρώντας» εκ νέου το ΠΑΣΟΚ.


Στην …επιστροφή των «ασώτων ψηφοφόρων» στοχεύει τώρα το ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, μετά την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι πάει να γίνει το κακό ΠΑΣΟΚ του κυβερνητισμού και των παλαιοκομματικών – πελατειακών σχέσεων του παρελθόντος, υπονοώντας πως όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ κατευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και ο «αφρός» παραμένει στο ΠΑΣΟΚ για να το αναγεννήσει, τώρα κλείνει το μάτι στους δημοσίους υπαλλήλους.

Μιλώντας χθες για στενούς, ιστορικούς, αδελφικούς δεσμούς με τους δημοσίους υπαλλήλους, την αξιοσύνη των οποίων εξήρε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να τους καθησυχάσει για το εργασιακό τους μέλλον. Στις δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ στην Ιπποκράτους, ο ίδιος υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο», αφού «δεν έχουμε ανάγκη από απολύσεις, αλλά από ένα μικρότερο, εξυπνότερο και καλά στοχευμένο κράτος, από μία φιλοαναπτυξιακή και φιλολαϊκή Δημόσια Διοίκηση». Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί πως το όποιο πρόβλημα θα μπορούσε να ξανασυζητηθεί με την τρόικα και εν τέλει να λυθεί με την εσωτερική μόνο μετακίνηση δημοσίων υπαλλήλων. Επανέλαβε δε τις κατηγορίες του περί πιέσεων συγκεκριμένων κύκλων στην Ελλάδα προς την τρόικα κατά τη διάρκεια της σκληρής διαπραγμάτευσης μαζί της.

Αργότερα, δε, μιλώντας από την Νέα Ιωνία, αναφέρθηκε στο σκληρό μήνυμα που έστειλαν στο ΠΑΣΟΚ οι πολίτες στις εκλογές της 6ης Μαΐου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι στον επόμενο γύρο, ο λαός δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα κεκτημένα από τις θυσίες που έχει κάνει. Μίλησε εκ νέου για «τραγικό λάθος» του ΠΑΣΟΚ όταν δέχθηκε να σηκώσει μόνο του το βάρος της εξόδου της χώρας από την κρίση και καταλόγισε ευθύνες στη ΝΔ. «Όταν το 2008 η κρίση γινόταν ολοφάνερη σε όλες τις χώρες, στην Ελλάδα επικρατούσε η άποψη του κυρίου Καραμανλή και του κυρίου Αλογοσκούφη ότι είμαστε μία όαση», είπε, κατηγορώντας όμως και τον Αντώνη Σαμαρά σήμερα, όσο και τον Αλέξη Τσίπρα, πως την ώρα που η χώρα είναι σε κατάσταση ‘εθνικού κινδύνου’, δείχνουν υπεροψία. Έτσι, ο κ.Βενιζέλος επανέλαβε την πρότασή του για κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά, επαναλαμβάνοντας το κεντρικό, όσο και ‘ρεαλιστικό’ κατά τον ίδιο δίλημμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου: «η μονομερής καταγγελία παίζει με τη φωτιά, ενώ η δική μας γραμμή, η αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, είναι η λύση προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα