ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΦΟΡΟΙ 3,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Μεγαλοοφειλέτες και ληξιπρόθεσμες μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών. Τη λίστα με τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του δημοσίου που διάγουν πολυτελή βίο και διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία παρέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

στους προϊστάμενους των μεγάλων εφοριών.


Περισσότερες από 27.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα ελεγχθούν φέτος από το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο υπολογίζεται να καταλογιστούν πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα,  φέτος θα πραγματοποιηθούν συνολικά 27.491 στοχευμένοι έλεγχοι σε ολόκληρη την Ελλάδα κι ότι άλλοι 3.000 έλεγχοι θα γίνουν στη διακίνηση των αγαθών.Σε πρώτη φάση οι οφειλέτες θα λάβουν ειδοποίηση με την οποία θα καλούνται να προσέλθουν στη Δ.Ο.Υ. τους για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Όσοι δεν το πράξουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις ενοικίων, ακινήτων, αυτοκινήτων και γενικότερα ότι περιουσία διαθέτουν.

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους προϊστάμενους των εφοριών να μαζέψουν περί τα 400 εκατ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του μνημονίου (έσοδα από ληξιπρόθεσμα χρέη στο πρώτο εξάμηνο ύψους ενός δις. ευρώ). Στο πλαίσιο αυτό το σχέδιο για την είσπραξη των οφειλών επικεντρώνεται σε:

1. Οφειλέτες που εισπράττουν ενοίκια. Για τους φορολογούμενους που δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους θα ενεργοποιηθούν τα μέτρα που προβλέπουν κατάσχεση των ενοικίων που λαμβάνουν.
2. Οφειλέτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Όσοι δεν πληρώσουν τα χρέη τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις.
4. Δικηγορικές εταιρίες και δικηγόρους που οφείλουν μεγάλα ποσά στο Δημόσιο.
5. Επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που «ξεχνούν» να υποβάλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και να αποδώσουν το φόρο στο Δημόσιο. Για την είσπραξη του ΦΠΑ ξεκινούν έλεγχοι εξπρές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΙΣΠΡΑΞΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα