ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

08:05 4/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Σήμερα το βράδυ τελειώνει επισήμως ο προεκλογικός αγώνας. Από αύριο και μέχρι ν’ ανοίξουν οι κάλπες θα ζήσουμε χωρίς τον δημόσιο λόγο των πολιτικών, αλλά με τις φήμες, τις ακριτομυθίες και τις δήθεν εμπιστευτικές πληροφορίες.

Όπως οι καλικάντζαροι τις γιορτές έτσι και τα χαλκεία, τα παπαγαλάκια και οι εξ επαγγέλματος διασπορείς «ειδήσεων» θα οργιάσουν για ένα48ωρο, προσπαθώντας να τρομάξουν τον κόσμο. Από την κατηγορία των «δολοφόνων του 48ώρου» θα πρέπει να εξαιρεθούν οι δημοσκόποι οίτινες εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να μην τους πέσει την 6η Μαΐου

ο ουρανός (των «δειγμάτων» τους) στο κεφάλι.

Ανεξαρτήτως του ποια θα ‘ναι τελικά τα αποτελέσματα ένα είναι σίγουρο και σ’ αυτό θέλω να αναφερθώ. Κυβέρνηση χωρίς τη Ν.Δ. δεν μπορεί να σχηματιστεί. Τελεία και παύλα. Όλα τα άλλα που λέγονται είναι φούμαρα και εκ του περισσού. Μπορεί να ομιλεί ο Τσίπρας περί αριστερής κυβέρνησης, ο Κουβέλης περί κυβερνώσας αριστεράς ή ο Βενιζέλος να ζητά να πάρει τη διερευνητική εντολή για να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση, τίποτε όμως απ’ αυτά δεν ισχύει. Είναι λόγια του αέρα. Αφ’ ης στιγμής η Ν.Δ. θα είναι, όπως όλα δείχνουν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, πρώτο κόμμα -και με δεδομένη τη σταθερή άρνηση τουλάχιστον του ΚΚΕ να συμπράξει σε οποιαδήποτε συμμαχική κυβέρνηση- δεν βγαίνουν οι αριθμοί για να υπάρξει κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς τη συμμετοχή του κόμματος του Αντ. Σαμαρά.

Ο Τσίπρας για να στριμώξει και να εκθέσει πολιτικά την Παπαρήγα και τον Κουβέλη και να λεηλατήσει το ΠΑΣΟΚ μπορεί, επικοινωνιακά, να λέει ότι θέλει. Είναι όμως λόγια χωρίς αντίκρισμα. Ακόμη και ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης και ο Καμμένος και ο Καρατζαφέρης και οι Χρυσαυγίτες να συμφωνήσουν, κυβερνητική πλειοψηφία δεν μπορεί να σχηματιστεί. Άσε, που θα ήταν για φτύσιμο και εμετό μια κυβέρνηση, δήθεν της Αριστεράς, που θα στηριζόταν στον Καμμένο, τον Καρατζαφέρη και τους Χρυσαυγίτες. Ένα πολιτικό έκτρωμα θα ήταν που ούτε και ο πιο διεστραμμένος εγκέφαλος δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί. Και βέβαια στην απίθανη των περιπτώσεων που θα ελάμβανε ψήφο εμπιστοσύνης, την επόμενη κιόλας ώρα θα έπεφτε από τη λαϊκή οργή, με σημαιοφόρο τον κόσμο της Αριστεράς.

Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ. Εφ’ όσον είναι δεύτερο κόμμα δεν μπορεί να ευδοκιμήσει η διερευνητική εντολή που τυχόν θα λάβει ο Ευάγγ. Βενιζέλος. Εκτός κι αν αποστατήσουν τουλάχιστον 50 βουλευτές από τη Ν.Δ. πράγμα που επίσης αποκλείεται. Βέβαια τα πράγματα αλλάζουν, και αλλάζουν άρδην, εάν το ΠΑΣΟΚ έλθει πρώτο κόμμα. Στην περίπτωση αυτή το ΠΑΣΟΚ θα είχε όντως μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων. Όμως αυτό μάλλον αποκλείεται αφού ακόμη και ο Ευάγγ. Βενιζέλος θα έχει απαγορεύσει στον εαυτό του να το βλέπει έστω και ως όνειρο.

Το μόνο λοιπόν σενάριο που μπορεί να σταθεί και να δώσει βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα είναι αυτό που αρχίζει και μετρά, για να σχηματισθεί η δεδηλωμένη, από τη Συγγρού. Κανένα άλλο. Με ποιο κόμμα όμως μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση η Ν.Δ.; Σίγουρα με το ΠΑΣΟΚ. Ο αριθμός των εδρών που θα καταλάβο

Keywords
Τυχαία Θέματα