ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ ΓΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ

22:10 3/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη Ρόδο κάνοντας παράλληλα άνοιγμα στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους από όπου και αν προέρχονται.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τονίζοντας ωστόσο ότι εάν η επιλογή του λαού είναι διαφορετική τότε είναι απόλυτα

σεβαστή αλλά χωρίς το ΠΑΣΟΚ.

«Μια λύση στην πραγματικότητα υπάρχει. ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ…Εάν η επιλογή είναι διαφορετική, είναι απόλυτα σεβαστή ως δημοκρατική επιλογή αλλά χωρίς εμάς.».

Όσον αφορά στους αναποφάσιστους είπε ότι αυτοί είναι που τώρα «γέρνουν την πλάστιγγα» καλώντας τους να σκεφτούν το μέλλον της Ελλάδας και να αποφασίσουν με την ψήφο τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέδεσε τις εκλογές της Κυριακής με αυτές της Γαλλίας λέγοντας ότι «την Κυριακή δεν ψηφίζουμε μόνο εμείς οι Έλληνες. Ψηφίζουν και οι Γάλλοι Ευρωπαίοι πολίτες και με την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ, αρχίζει η αλλαγή των συσχετισμών».

Σε αυτό το σημείο βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον πρόεδρο της Ν.Δ υπογραμμίζοντας ότι στη διαχείριση αυτής της μη συμβατικής κρίσης η χώρα είχε και έχει  απέναντί της συντηρητικές κυβερνήσεις  «τους ομογάλακτους του κ. Σαμαρά που δεν του επιτρέπουν να τους απευθύνει το λόγο».

Όσον αφορά στα εθνικά θέματα ο Ευάγγελος Βενιζέλος  είπε ότι από τη Ρόδο του δίνεται η καλύτερη ευκαιρία για να στείλει «ένα μήνυμα στην απέναντι ακτή, στη γειτονική μας χώρα, ένα μήνυμα ειρήνης, φιλίας, καλής γειτονίας, κοινών αναπτυξιακών προοπτικών με ένα και μόνο κριτήριο: το σεβασμό του διεθνούς δικαίου, το σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας».


Keywords
Τυχαία Θέματα