«ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ» ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

09:25 9/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Κρατούμενος στην ίδια φυλακή  με τον πατέρα του στον Κορυδαλλό παραμένει ο Σταύρος  Ψωμιάδης, ο οποίος  λίγες μέρες μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του διεκδικεί με προσφυγή του στο δικαστικό συμβούλιο την αποφυλάκισή του.

Ο νεαρός κατηγορούμενος, όπως και τα όλα τα μέλη της οικογένειας ο πατέρας του  Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών

αγώνων, η αδερφή του Χριστίνα, η οποία είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, αλλά και η μητέρα του, η οποία αναμένει κλήση από την ανακρίτρια κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.  Σύμφωνα με τις Αρχές, η οικογένεια Ψωμιάδη νομιμοποιούσε μέσω διαφόρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων  εκατομμύρια ευρώ που  προέρχονται είτε από υπεξαίρεση στα ταμεία της ΑΕΚ, είτε από κακουργηματική φοροδιαφυγή.

Ο Σταύρος Ψωμιάδης διεκδικεί την αποφυλάκισή του υποστηρίζοντας ότι δεν έχει διαπράξει κανένα από τα αδικήματα που τον έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη ,με αποτέλεσμα να στερείται την προσωπική του ελευθερία.

Συγκεκριμένα για την κακουργηματική φοροδιαφυγή υποστηρίζει ότι ο διοικητικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ και τις αρμόδιες ΔΟΥ  δεν έχει ακόμα κλείσει, ως εκ τούτου δεν του  έχει -τουλάχιστον τυπικά-  καταλογιστεί κανένα ποσό και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί εκ των προτέρων  το αδίκημα αυτό σε βάρος του.

Ανάλογο υπερασπιστικό ισχυρισμό αντιτείνει και για την υπεξαίρεση. Με δεδομένο ότι η εκδίκαση της υπόθεσης, με βασικό κατηγορούμενο τον πατέρα του εκκρεμεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών και αναμένεται να εκδικαστεί τον Νοέμβριο του 2012, ο Σταύρος Ψωμιάδης ισχυρίζεται ότι πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη δεν μπορεί να θεωρείται εκείνος υπαίτιος μίας πράξης για την οποία δεν έχει ακόμα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο προφυλακισμένος γιος του Μάκη Ψωμιάδη  λέει ότι δεν είναι ύποπτος  φυγής  και επικαλείται την παρουσία του τόσο  ενώπιον της ανακρίτριας που ερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση, όσο και ενώπιον όλων των προανακριτικών αρχών που έχει κληθεί μέχρι σήμερα να δώσει εξηγήσεις για τα οικονομικά της οικογένειας.

Για την τύχη της προσφυγής του, από την οποία εξαρτάται και αν θα παραμείνει ή όχι κρατούμενος, θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα