ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ

08:55 9/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Από την Παρασκευή ξεκίνησε μια περίοδος υψηλών θερμοκρασιών σε όλη την Ελλάδα, η οποία θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τις 17 του μήνα, καθώς ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η ζέστη θα αποτελέσει βραχνά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οι θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά θα φτάσουν στους 38 έως 39 βαθμούς, με πιθανή μικρή περαιτέρω άνοδο μετά τις 13/7. Στη νησιωτική χώρα οι θερμοκρασίες δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 32-33 βαθμούς, με εξαίρεση τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου που βρίσκονται

κοντά στις ακτές της Τουρκίας, όπου η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 35-36 βαθμούς. Υψηλές θερμοκρασίες θα σημειώνονται τοπικά και στη Νότια Κρήτη.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάνει τοπικά στους 37-39 βαθμούς, ενώ θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη στις ανατολικές παραλιακές περιοχές του νομού. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στους 35-37 βαθμούς. Ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς. Ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν και στο Ιόνιο. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από τις 18 Ιουλίου.

Προσοχή στη ζέστη

Εξαιτίας του καύσωνα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία. Καλό θα ήταν να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες, να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά), αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο.

Πρόγνωση για σήμερα Δευτέρα 9/7

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ζέστη περιμένουμε σήμερα Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πρόσκαιρες καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα αναμένονται και κατά τόπους θα είναι έντονη η αίσθηση δυσφορίας, λόγω της ανόδου του υδραργύρου.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 22 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 25 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενώ στις Ανατολικές Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Ανατολικη Κρήτη θα επικρατήσουν σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο τοπικά ισχυροί.

Αττική

Ηλιοφάνεια και ζέστη, με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 38 βαθμούς Κελσίου, αλ

Keywords
Τυχαία Θέματα