ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΟ

08:55 9/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Σκληρή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου «ετοιμάζει» το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, συγκροτεί εντός δεκαπενθημέρου τα νέα όργανα που θα οδηγήσουν το

κόμμα στο Συνέδριο του Νοεμβρίου.
«Αντιπολίτευση» στον …ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι «αν δεν “χτυπήσεις” αυτόν που πάει να καταλάβει τον χώρο σου, δεν μπορείς να τον επανακαταλάβεις εσύ». Στην επιλογή όμως να αφήσει εκτός προσπάθειας «ανασύνθεσης του χώρου» τον ΣΥΡΙΖΑ, μη καλώντας τον καν στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, διαφωνεί σημαντική μερίδα του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι μεγάλο μέρος των παλιών του ψηφοφόρων έχει απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτική θεωρείται η αποστροφή του Δημήτρη Ρέππα, που σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους χαρακτήρισε «λάθος» την κίνηση να μην προσκληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Εθνική Συνδιάσκεψη της Παρασκευής, τη στιγμή που εκλήθησαν η ΔΗΜΑΡ και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Το ίδιο μάλιστα υποστήριξε για το ΚΚΕ.

Η σχετική απόφαση για σκληρή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ελήφθη σε μία έκτακτη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με την ΚΟ του κόμματος το βράδυ της Παρασκευής αμέσως μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά. Με μικρότερη σύνθεση, το σκηνικό επανελήφθη το Σάββατο, λίγο μετά την ομιλία Βενιζέλου στη Βουλή. Μαζί, αποφασίστηκε η κριτική στήριξη στην κυβέρνηση, με ισχυρές πιέσεις στη ΝΔ για την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, ως δείγμα γραφής προς τους δανειστές μας και προκειμένου να πεισθούν και εκείνοι να δείξουν καλή θέληση…

Στο εσωτερικό του κόμματος, πάντως, που βρίσκεται ήδη σε φάση …ανασύστασης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκινά ήδη από σήμερα τις διαβουλεύσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συγκροτήσει τα όργανα που θα οδηγήσουν το κόμμα στο Συνέδριο του Νοεμβρίου. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, αναμένεται η ανακοίνωση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος όπου κατά πληροφορίες θα συμμετέχουν οι κ.κ. Κώστας Σκανδαλίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης και περίπου δέκα άτομα ακόμα, με το επιτελείου του κ.Βενιζέλου να διχάζεται ως προς το αν θα έπρεπε να γίνουν εκ νέου προτάσεις σε κορυφαία στελέχη που δείχνουν απροθυμία (π.χ. Ανδρέα Λοβέρδο και Άννα Διαμαντοπούλου) ή όχι. Παράλληλα, θα συγκροτήσει 15μελή Οργανωτική Γραμματεία με κεντρικό ρόλο στον Πάρι Κουκουλόπουλο, αλλά και γραμματείες Τομέων και Διοικητικό και Επιστημονικό Συμβούλιο στο ΙΣΤΑΜΕ.

Τέλος, δέχεται εισηγήσεις για την θέσπιση ενός οργάνου που ήδη λειτουργεί ατύπως, με τη συμμετοχή του γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Μανιάτη, των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εύης Χριστοφιλοπούλου, καθώς και στελεχών του κόμματος, κατά προτίμηση από τον τομέα Επικοινωνίας του, εν είδει «πρωινού καφέ» που θα χαράζει τη στρατηγική του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα