Στηρίζει την Ελιά, όχι την Συμπαράταξη…

Εντάσσουν δε, τις κινήσεις τους σε μία προσπάθεια -όπως λένε, ανεβάζοντας πολύ τον πήχη- «να αλλάξει η Ευρώπη, από Ευρώπη της λιτότητας να γίνει μία Ευρώπη της ανάπτυξης», και παράλληλα να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στον τόπο.

Θυμίζοντας την απόφαση της Συνδιάσκεψης της 3ης Σεπτέμβρη, να υπάρξει μία αποτίμηση της ιστορικής περιόδου της μεταπολίτευσης και του ρόλου του ΠΑΣΟΚ, και αυτό να γίνει ένας πυλώνας αυτής της προσπάθειας, ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, αφήνει σαφείς αιχμές κατά των «58». «Τώρα εάν

κάποιοι άλλοι είπαν καλούμε τα κόμματα και τις κινήσεις για να κάνουμε μια «Ελιά» και στη συνέχεια από την «Ελιά» θέλουν να κάνουν κόμμα, αυτό είναι διαφορετικό», λέει, επιμένοντας πως το ΠΑΣΟΚ κινείται με βάση την απόφαση της Κεντρικής του Επιτροπής. «Άρα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ το πρόβλημα. Εμείς παραμένουμε σταθεροί στις αποφάσεις που έχουμε πάρει και θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλος την προσπάθεια να γίνει μια δημοκρατική συμπαράταξη στο μοντέλο της «Ελιάς», λέει, επαναλαμβάνοντας πως το ΠΑΣΟΚ ούτε αυτοκαταργείται, ούτε αυτοδιαλύεται.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εξηγούν ότι η προσπάθεια εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ είναι να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά, προκειμένου να ανασυγκροτηθεί ο κατακερματισμένος πολιτικός χώρος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει ευρωεκλογών, με απώτερο στόχο μέσα από την ενδυνάμωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την αλλαγή ακόμα και της ίδιας της Ευρώπης από μία Ευρώπη της λιτότητας σε μία Ευρώπη της ανάπτυξης.

Επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι σε αυτό το εγχείρημα συμμετέχουν όλοι ισότιμα και ζητώντας σεβασμό από όλες τις πλευρές, παραπέμπουν στην Συνδιάσκεψη που θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου, ανάλογα με το πρόγραμμα του Μάρτιν Σουλτς, για να αποφασιστούν από κοινού οι πολιτικές θέσεις που θα αποτελέσουν την κοινή συνισταμένη των κινήσεων που μετέχουν. Εκεί, λένε θα ανακοινωθεί και η διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Με αφορμή τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου πάντως, καλά κρατεί και η επίθεση στον πρώην εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέα Παπαδόπουλο, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί μεταξύ άλλων για τη θέση του επικεφαλής, με αφορμή τις αναφορές του στο πρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Η αναφορά του Ανδρέα Παπαδόπουλου ήταν ονομαστικά στον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν θέλω να κάνω πολιτική σ’ αυτό. Αλλά πιστεύω ότι η αναφορά ονομαστικά σε έναν άνθρωπο που άλλαξε τη μοίρα της χώρας, που είχε πάρα πολύ μεγάλη προσφορά, αλλά έκανε και λάθη, πρέπει να αποφεύγονται», υποστήριξε χθες ο Δημήτρης Καρύδης, επικεφαλής του Τομέα Επικοινωνίας του κόμματος, ζητώντας σήμερα να κοιτούν όλοι μπροστά, προκρίνοντας σε αυτή τη συμπαράταξη δυνάμεων όσα τους ενώνουν και όσα πρέπει να γίνουν « Οι νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να κάνουν βουτιές στο παρελθόν αλλά άλματα στο μέλλον», είπε.

Ακόμα πιο καυστικός, ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποστήριξε με νόημα ότι «αν θεωρεί κάποιος ότι είναι αριστερός και προοδευτικός και δεν τιμά την προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου που δικαίωσε τους δημοκρατικούς αγώνες της αριστεράς το 1981, τότε βλέπει διαφορετικά τα πράγματα», αναφερόμενος σε όσους τείνουν να …διαβάζουν διαφορετικά εσχάτως την ιστορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα