Υποθήκη ακινήτων ακόμη και για ρυθμισμένα χρέη

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πάρει με κάθε τρόπο όσο του χρωστούν οι Έλληνες φορολογούμενοι, παραβλέποντας ότι ο λόγος που οι φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη οφείλεται στην επταπλασιασμό του φόρου εισοδήματος και στην αύξηση εννιαπλασιασμό των φόρων στα ακίνητα.

Πλέον το υπουργείο Οικονομικών με μία πρωτοφανή απόφαση μπλοκάρει τις μεταβιβάσεις ακινήτων με γονική παροχή ή δωρεά στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έχει χρέη στο ελληνικό δημόσιο ακόμα και αν αυτά είναι ρυθμισμένα. Ο μόνος τρόπος

για να μπορέσει να μεταβιβάσει κάποιος το ακίνητο του, είναι να το υποθηκεύσει . Μετά τη διαδικασία αυτή ο μεταβιβάζων θα λαμβάνει φορολογική ενημερότητα και θα μπορεί να μεταβιβάσει το ακίνητο με γονική παροχή ή μέσω δωρεάς. Σύμφωνα με στελέχη το υπουργείου Οικονομικών αυτό γίνεται για να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου έναντι μελλοντικού κινδύνου απώλειας των οφειλομένων.

Για παράδειγμα σε περίπτωση οποιασδήποτε μεταβίβασης ακινήτου άνευ τιμήματος από φορολογούμενο ο οποίος οφείλει στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμο χρέος, η διαδικασία κατάρτισης του μεταβιβαστικού συμβολαίου δεν μπορεί να προχωρήσει αν προηγουμένως ο ενδιαφερόμενος δεν βάλει υποθήκη είτε το ίδιο το μεταβιβαζόμενο ακίνητο είτε κάποιο άλλο ακίνητο περιουσιακό στοιχείο του. Σημειώνεται ότι στις γονικές παροχές δεν υπάρχει τίμημα, με αποτέλεσμα η εφορία να απαιτεί την υποθήκευση ακίνητης περιουσίας προκειμένου να χορηγήσει φορολογική ενημερότητα και να προχωρήσει η διαδικασία της μεταβίβασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα